Podstatou adobo je proces vaření, nikoliv recept. Na mírném ohni se zjemňuje štiplavý ocet, který zesiluje chuť masa a vytváří hedvábnou, lahodnou omáčku, která se vždy podává s voňavou bílou rýží. Jedná se o skutečně velkolepý a velmi jedinečný recept. Tento pokrm se doporučuje podávat s rýží.
Ingredience
Postup
- Všechny ingredience smíchejte a nechte přes noc marinovat.
Recept lze to udělat i bez marinování, ale výsledkem bude velmi slabá chuť.
Naopak, pokud děláte pomalé vaření, můžete marinování vynechat.
- Kuře zatáhnete do zlatova.
Pokud vaříte ze zmrazeného masa, tento krok vynechejte.
Metoda sporáku
Na vaření používám širokou nerezovou pánev s vyššími okraji; s poklicí.
Vařte 35 minut, poté kuře otočte a pečte dalších 25–35 minut.
Metoda tlakového vaření
Vaříme pod tlakem na 60 kpa 15 minut s rychlým uvolněním.
Metoda pomalého vaření
Pomalu vařte 9-11 hodin na LOW nebo 5-7 hodin na HIGH.
Kuře se musí rozpadat.
- Zkontrolujte zda je maso měkké a rozpadá se, vyjměte ho z hrnce.
- Omáčku zredukujte, sceďte a podávejte na rýži.
- Ozdobte zelenou cibulkou.
Ingredience
Postup
- Všechny ingredience smíchejte a nechte přes noc marinovat.
Recept lze to udělat i bez marinování, ale výsledkem bude velmi slabá chuť.
Naopak, pokud děláte pomalé vaření, můžete marinování vynechat.
- Kuře zatáhnete do zlatova.
Pokud vaříte ze zmrazeného masa, tento krok vynechejte.
Metoda sporáku
Na vaření používám širokou nerezovou pánev s vyššími okraji; s poklicí.
Vařte 35 minut, poté kuře otočte a pečte dalších 25–35 minut.
Metoda tlakového vaření
Vaříme pod tlakem na 60 kpa 15 minut s rychlým uvolněním.
Metoda pomalého vaření
Pomalu vařte 9-11 hodin na LOW nebo 5-7 hodin na HIGH.
Kuře se musí rozpadat.
- Zkontrolujte zda je maso měkké a rozpadá se, vyjměte ho z hrnce.
- Omáčku zredukujte, sceďte a podávejte na rýži.
- Ozdobte zelenou cibulkou.