Podstatou adobo je proces vaření, nikoliv recept. Na mírném ohni se zjemňuje štiplavý ocet, který zesiluje chuť masa a vytváří hedvábnou, lahodnou omáčku, která se vždy podává s voňavou bílou rýží. Jedná se o skutečně velkolepý a velmi jedinečný recept. Tento pokrm se doporučuje podávat s rýží.
Prep Time20 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr 10 mins
Ingredience
1 kg kuřecí stehna
Marinade
20 stroužků česneku
100 ml rýžového octa
120 ml světlé sójové omáčky
60 g tmavé sójové omáčky
320 ml vody
50 g hnědého cukru
7 g černého pepře
4 bobkové listy
Postup
Marinování
1
- Všechny ingredience smíchejte a nechte přes noc marinovat.
Recept lze to udělat i bez marinování, ale výsledkem bude velmi slabá chuť.
Naopak, pokud děláte pomalé vaření, můžete marinování vynechat.
Vaření
2
- Kuře zatáhnete do zlatova.
Pokud vaříte ze zmrazeného masa, tento krok vynechejte.
3Metoda sporáku
Na vaření používám širokou nerezovou pánev s vyššími okraji; s poklicí.
Vařte 35 minut, poté kuře otočte a pečte dalších 25–35 minut.
4Metoda tlakového vaření
Vaříme pod tlakem na 60 kpa 15 minut s rychlým uvolněním.
5Metoda pomalého vaření
Pomalu vařte 9-11 hodin na LOW nebo 5-7 hodin na HIGH.
Redukce
7
- Zkontrolujte zda je maso měkké a rozpadá se, vyjměte ho z hrnce.
- Omáčku zredukujte, sceďte a podávejte na rýži.
- Ozdobte zelenou cibulkou.
Ingredients
1 kg kuřecí stehna
Marinade
20 stroužků česneku
100 ml rýžového octa
120 ml světlé sójové omáčky
60 g tmavé sójové omáčky
320 ml vody
50 g hnědého cukru
7 g černého pepře
4 bobkové listy
Directions
Marinování
1
- Všechny ingredience smíchejte a nechte přes noc marinovat.
Recept lze to udělat i bez marinování, ale výsledkem bude velmi slabá chuť.
Naopak, pokud děláte pomalé vaření, můžete marinování vynechat.
Vaření
2
- Kuře zatáhnete do zlatova.
Pokud vaříte ze zmrazeného masa, tento krok vynechejte.
3Metoda sporáku
Na vaření používám širokou nerezovou pánev s vyššími okraji; s poklicí.
Vařte 35 minut, poté kuře otočte a pečte dalších 25–35 minut.
4Metoda tlakového vaření
Vaříme pod tlakem na 60 kpa 15 minut s rychlým uvolněním.
5Metoda pomalého vaření
Pomalu vařte 9-11 hodin na LOW nebo 5-7 hodin na HIGH.
Redukce
7
- Zkontrolujte zda je maso měkké a rozpadá se, vyjměte ho z hrnce.
- Omáčku zredukujte, sceďte a podávejte na rýži.
- Ozdobte zelenou cibulkou.
Related recipes