Příprava20 min Vaření3 hrs Celkem3 hrs 20 min
Klíč k úspěšnému receptu na konfitovaná kachní stehna se skrývá v tuku. Starší kachní tuk, tedy kolikrát jste ho použili na konfitování, určuje, jak dobře ochucená budou vaše konfitovaná kachní stehna.
Pokud kachní tuk vůbec nemáte, použijte máslo. Je to běžný způsob, jak si vytvořit základ z kachního tuku. Při každém vaření vznikne nově vyškvařený kachní tuk a vy ho budete mít stále více a více, nakonec máslo zcela ustoupí.
Ingredience
1 kg kachních stehen (4 ks)
Tuk
500 ml kachního tuku
Koření
sůl a pepř
Bylinky
čerstvý tymián
provensálské bylinky
Postup
Příprava
1
- Osušte stehna a po celé kůži vytvořte co nejhustší plátky, aby se mohl vytavit tuk.
- Kůži osolte, aby se z ní během pečení lépe odváděla vlhkost.
- Na spodní stranu masa naneste provensálské bylinky, sůl a pepř.
Zalijte tukem
2
- Čerstvé bylinky položte na dno litinové pánve nebo jiné zapékací misky.
- Maso položte na bylinky kůží nahoru.
- Do pánve nalijte všechen kachní tuk.
- Stehna by měla být ponořená ze 3/4.
Konfitování
3
- Nastavte teplotu na 140 °C na konvektomatu a vložte kachní stehna na 3 hodiny.
- Občas stehna polévejte tukem.
Podávejte
4
- Vyjměte z trouby a podávejte s bramborovou kaší.
Ingredience
1 kg kachních stehen (4 ks)
Tuk
500 ml kachního tuku
Koření
sůl a pepř
Bylinky
čerstvý tymián
provensálské bylinky
Postup
Příprava
1
- Osušte stehna a po celé kůži vytvořte co nejhustší plátky, aby se mohl vytavit tuk.
- Kůži osolte, aby se z ní během pečení lépe odváděla vlhkost.
- Na spodní stranu masa naneste provensálské bylinky, sůl a pepř.
Zalijte tukem
2
- Čerstvé bylinky položte na dno litinové pánve nebo jiné zapékací misky.
- Maso položte na bylinky kůží nahoru.
- Do pánve nalijte všechen kachní tuk.
- Stehna by měla být ponořená ze 3/4.
Konfitování
3
- Nastavte teplotu na 140 °C na konvektomatu a vložte kachní stehna na 3 hodiny.
- Občas stehna polévejte tukem.
Podávejte
4
- Vyjměte z trouby a podávejte s bramborovou kaší.