Hamburger se poprvé objevil v 19. nebo na začátku 20. století. Moderní hamburger byl výsledkem potřeb společnosti, která se rychle měnila v důsledku industrializace a vzniku dělnické a střední třídy, a z toho vyplývající poptávky po masově vyráběných a cenově dostupných potravinách, které by se daly konzumovat i mimo domov. Z mnoha důkazů vyplývá, že hamburger byl vynalezen v Německu ve městě Hamburk. Pokud hledáte návod, jak ochutit maso na hamburger, podívejte se sem. here.
Prep Time30 mins Cook Time2 hrs 40 mins Total Time3 hrs 10 mins
12 Servings YieldsCategoryPečivo
Ingredience
Těsto
...suché
463 g hladké mouky
14 g instantní droždí
31 g hnědého cukru
9 g soli
...mokré
41 g másla
220 g mléka
1 velké vejce
Vejce na potření
1 tbsp vody
1 celé vejce
sezamová semínka
Těsto musí kynout nejméně 2 hodiny.

This recipe will make 12 small buns or 6 normal sized buns.
Postup
1
- Všechny přísady smíchejte ve stojanovém mixéru, začněte suchými přísadami.
- Zakryjte mísu mixéru a nechte těsto kynout 2 hodiny.
- Po vykynutí vytvarujte kuličky (přibližně 80 g na jednu buchtu u menších buchet).
- Buchty nechte kynout další hodinu.
- Udělejte vaječnou omáčku (důkladně smíchejte vodu s vejcem) a potřete žemle.
- Nakonec je posypeme sezamovými semínky.
- Pečeme 12 minut při běžné teplotě 425F.
Ingredients
Těsto
...suché
463 g hladké mouky
14 g instantní droždí
31 g hnědého cukru
9 g soli
...mokré
41 g másla
220 g mléka
1 velké vejce
Vejce na potření
1 tbsp vody
1 celé vejce
sezamová semínka