burger buns Hamburgerové Housky

Hamburgerové Housky

Hamburger se poprvé objevil v 19. nebo na začátku 20. století. Moderní hamburger byl výsledkem potřeb společnosti, která se rychle měnila v důsledku industrializace a vzniku dělnické a střední třídy, a z toho vyplývající poptávky po masově vyráběných a cenově dostupných potravinách, které by se daly konzumovat i mimo domov. Z mnoha důkazů vyplývá, že hamburger byl vynalezen v Německu ve městě Hamburk. Pokud hledáte návod, jak ochutit maso na hamburger, podívejte se sem. here.

Prep Time30 minsCook Time2 hrs 40 minsTotal Time3 hrs 10 mins
AuthorPeterYields12 ServingsCategory

Ingredience

Těsto
...suché
 463 g hladké mouky
 14 g instantní droždí
 31 g hnědého cukru
 9 g soli
...mokré
 41 g másla
 220 g mléka
 1 velké vejce
Vejce na potření
 1 tbsp vody
 1 celé vejce
 sezamová semínka
Těsto musí kynout nejméně 2 hodiny.
burger buns Hamburgerové Housky

This recipe will make 12 small buns or 6 normal sized buns.

Postup

1

  • Všechny přísady smíchejte ve stojanovém mixéru, začněte suchými přísadami.
  • Zakryjte mísu mixéru a nechte těsto kynout 2 hodiny.
  • Po vykynutí vytvarujte kuličky (přibližně 80 g na jednu buchtu u menších buchet).
  • Buchty nechte kynout další hodinu.
  • Udělejte vaječnou omáčku (důkladně smíchejte vodu s vejcem) a potřete žemle.
  • Nakonec je posypeme sezamovými semínky.
  • Pečeme 12 minut při běžné teplotě 425F.

Ingredients

Těsto
...suché
 463 g hladké mouky
 14 g instantní droždí
 31 g hnědého cukru
 9 g soli
...mokré
 41 g másla
 220 g mléka
 1 velké vejce
Vejce na potření
 1 tbsp vody
 1 celé vejce
 sezamová semínka
Hamburgerové Housky

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.