Dušené hovězí je možná jedním z nejlepších a nejjednodušších receptů na přípravu. Dušení masa je způsob vaření, který je starší než prakticky jakýkoli jiný typ vaření. Od chvíle, kdy člověk poprvé rozdělal oheň, se téměř okamžitě naučil, jak pomalu vařit maso na mírném ohni po dlouhou dobu.
Prep Time30 mins Cook Time50 mins Total Time1 hr 20 mins
4 Servings YieldsCategoryHovězí, Maso, Papiňák, Polévky
Ingredience
Maso
600 g hovězího masa
Sauté
1 velká cibule
¼ cup hladké mouky
¼ cup rajčatové pasty
¼ tsp sušeného tymiánu
Zelenina
450 g červených brambor
1 střední mrkev
5 houby
½ cup fazolí
Tekutiny
3 cups hovězího vývaru
2 tbsp sójové omáčky

Postup
1
- Hrnec s vodou přiveďte k varu, stáhněte plamen a vložte do něj fazole, aby se rychle namočily.
- Na rostlinném oleji vařte cibuli asi 5 minut, dokud nezměkne.
- Vmíchejte mouku a rajčatový protlak, opékejte 1 minutu.
- Poté přilijte vývar a sójovou omáčku a odkryjte dno.
- Hovězí maso osolte, opepřete a vmíchejte do tekutiny, spolu s mrkví, žampiony a bramborami.
<b>Metoda pomalého vaření</b>
2
Pomalu pečte na LOW alespoň 10 až 12 hodin.
<b>Metoda tlakového vaření</b>
3
Vařte pod vysokým tlakem po dobu 50 minut na 80kpa. Po uplynutí času vypustíme tlak.
Finalizace
4
- Po uplynutí času by omáčka měla být pěkná a hustá.
- Podávejte s domácím chlebem.
Ingredients
Maso
600 g hovězího masa
Sauté
1 velká cibule
¼ cup hladké mouky
¼ cup rajčatové pasty
¼ tsp sušeného tymiánu
Zelenina
450 g červených brambor
1 střední mrkev
5 houby
½ cup fazolí
Tekutiny
3 cups hovězího vývaru
2 tbsp sójové omáčky