Skvělý recept na vepřové maso ze Severní Karolíny, šťavnaté, uzené a naložené v pikantní octové omáčce. Na tenhle recept můžeme použít vepřovu kýtu nebo plec. Tlakový hrnec tento tvrdý kus masa bez námahy zjemní a doslova se bude rozpadat.
Ingredience
Nejlepší je s lahodnými hamburgerovými houskami.
Uzení
Pokud chcete maso zaudit, doporučuji uzení s kořením po dobu dvou hodin při nízké teplotě. Tím se do masa dostane kouř. Poté postupujte dál podle tohoto receptu. Kombinace obou technik umožní, že maso zůstane šťavnaté a zároveň zauzené. Pokud nemáte udírnu, jednoduše přidejte 1/2 lžičky tekutého kouře.
Potlačení kyselosti
V závislosti na druhu použitého octa se může stát, že výsledná omáčka bude příliš kyselá. Kyselost můžete snadno potlačit lžičkou jedlé sody. Omáčku se sodou povařte 5 minut a znovu ochutnejte, zda kyselost ustoupila.
Postup
- V malé misce smíchejte sůl, a všechno suché koření.
- Vepřové maso ze všech stran okořeňte směsí koření a poté ho přidejte do mísy na vaření.
- Smíchejte zbývající tekuté přísady a přelijte jimi vepřové maso.
Metoda vaření pod tlakem
Vařte pod tlakem 80 kPa po dobu 40 minut s přirozeným uvolňováním.
Metoda pomalého vaření
Pomalé vaření po dobu 12 hodin na nízkém stupni.
- Po dokončení vaření opatrně vyjměte vepřové maso do velké mísy a natrhejte ho dvěma vidličkami.
- Z povrchu omáčky odstraňte veškerý tuk.
- Omáčku redukujte, dokud nezhoustne na požadovanou konzistenci, asi 5 minut.
- Vepřové maso přidejte zpět do omáčky a dobře promíchejte.
- Podávejte s houskami, doplněné zelným salátem a kyselou okurkou.
Ingredience
Postup
- V malé misce smíchejte sůl, a všechno suché koření.
- Vepřové maso ze všech stran okořeňte směsí koření a poté ho přidejte do mísy na vaření.
- Smíchejte zbývající tekuté přísady a přelijte jimi vepřové maso.
Metoda vaření pod tlakem
Vařte pod tlakem 80 kPa po dobu 40 minut s přirozeným uvolňováním.
Metoda pomalého vaření
Pomalé vaření po dobu 12 hodin na nízkém stupni.
- Po dokončení vaření opatrně vyjměte vepřové maso do velké mísy a natrhejte ho dvěma vidličkami.
- Z povrchu omáčky odstraňte veškerý tuk.
- Omáčku redukujte, dokud nezhoustne na požadovanou konzistenci, asi 5 minut.
- Vepřové maso přidejte zpět do omáčky a dobře promíchejte.
- Podávejte s houskami, doplněné zelným salátem a kyselou okurkou.