Bucatini Amatriciana recipe

Bucatini Amatriciana

Existuje mnoho variant tohoto receptu, protože je to jeden ze základních italských receptů na těstoviny. Ve své verzi přidávám také jednu malou sardelku, abych vytvořil komplexnější chuť. Původně byl tento pokrm známý jako pasta alla gricia nebo griscia, protože pochází z vesnice Grisciano, kde pastýři připravovali jídlo z těstovin, guanciale a pecorina. V nedalekém městečku Amatrice byla koncem 16. století přidána rajčatová omáčka a pokrm byl oficiálně pojmenován amatriciana.

Prep Time5 minsCook Time30 minsTotal Time35 mins
AuthorPeterYields2 ServingsCategory, ,

Ingedience

Restujeme
 ½ tbsp másla
 ½ tbsp olivového oleje
 ½ cibule
 1 malá ančovička
 ¼ tsp chilli vloček
...přidáme
 60 g slaniny
...vaříme
 ½ italských rajčat
Omáčka
 170 g uvařené bucatini
 ¼ cup sýru Pecorino
Servírování
 Čerstvě nastrouhaný sýr
Bucatini Amatriciana recipe

Postup

1

  • Rozehřejte nepřilnavou pánev na střední teplotu.
  • Přidejte olivový olej a máslo, přidejte cibuli a minutu ji restujte.
  • Případně přidejte ančovičky a chilli vločky (vřele doporučuji).
  • Přidejte slaninu a restujte minutku.
  • Přidejte rajčata a vařte 25 minut na mírnějším ohni.

2

Tento dlouhý proces vaření zvýrazní přirozenou sladkost rajčat.

3

  • Přidejte uvařené těstoviny a sýr.
  • Osolte a opepřete.
  • Přidejte trochu vody z těstovin a dobře promíchejte, aby vznikla omáčka.
  • Podávejte s nastrouhaným sýrem na vrchu, případně pokapejte olivovým olejem.

Ingredients

Restujeme
 ½ tbsp másla
 ½ tbsp olivového oleje
 ½ cibule
 1 malá ančovička
 ¼ tsp chilli vloček
...přidáme
 60 g slaniny
...vaříme
 ½ italských rajčat
Omáčka
 170 g uvařené bucatini
 ¼ cup sýru Pecorino
Servírování
 Čerstvě nastrouhaný sýr
Bucatini Amatriciana

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.