Příprava20 min Vaření40 min Celkem1 hr
Ingredience
200 g sýru Feta(jeden balíček)
2 stroužky česneku
15 cherry rajčat(podle velikosti)
1 červená cibule
Čerstvé bylinky, majoránka, oregano, petrželová nať(nebo sušené)
Olivový olej
Sůl a pepř
Volitelné
Chilli vločky nebo čerstvé chilli
Mražený špenát
Citronová kůra
Citronová šťáva
Tento recept se stal virálním na TikToku. Zapékat sýr feta vypadá trochu divně, ale ve skutečnosti to funguje. Recept je velmi snadný na provedení a je z něj skvělý oběd nebo večeře.
Postup
Příprava
1
- Fetu položte doprostřed plechu s vyššími rohy (na tento plech budete přidávat těstoviny, na to pamatujte).
- Kolem položte očištěná cherry rajčata (ideálně i se stopkou).
- Přidejte nakrájenou cibuli, oloupaný česnek, bylinky nasekejte nahrubo případně některou z volitelných ingrediencí.
- Osolte, opepřete a dobře pokapejte olivovým olejem, aby se vše lehce a dobře obalilo, a dobře promíchejte.
- Plech vložíme do trouby do střední polohy na běžný ohřev (bez ventilátoru) na 200C.
- Pečte přibližně 30-40 minut, aby bylo vše měkké a lehce propečené.
Pečení
2
- Plech vložíme do trouby do střední polohy na běžný ohřev (bez ventilátoru) na 200C.
- Pečte přibližně 30-40 minut, aby bylo vše měkké a lehce propečené.
Promícháni
3
- Po upečení očistíme stonky, oloupeme česnek, pokud byl pečený ve slupce, a vše dobře rozmačkáme šťouchadlem na brambory.
- Vmíchejte čerstvě uvařené těstoviny, ideálně penne.
- Případně přidejte trochu vody z těstovin, abyste omáčku zředili, pokud je příliš hustá.
Ingredience
200 g sýru Feta(jeden balíček)
2 stroužky česneku
15 cherry rajčat(podle velikosti)
1 červená cibule
Čerstvé bylinky, majoránka, oregano, petrželová nať(nebo sušené)
Olivový olej
Sůl a pepř
Volitelné
Chilli vločky nebo čerstvé chilli
Mražený špenát
Citronová kůra
Citronová šťáva
Postup
Příprava
1
- Fetu položte doprostřed plechu s vyššími rohy (na tento plech budete přidávat těstoviny, na to pamatujte).
- Kolem položte očištěná cherry rajčata (ideálně i se stopkou).
- Přidejte nakrájenou cibuli, oloupaný česnek, bylinky nasekejte nahrubo případně některou z volitelných ingrediencí.
- Osolte, opepřete a dobře pokapejte olivovým olejem, aby se vše lehce a dobře obalilo, a dobře promíchejte.
- Plech vložíme do trouby do střední polohy na běžný ohřev (bez ventilátoru) na 200C.
- Pečte přibližně 30-40 minut, aby bylo vše měkké a lehce propečené.
Pečení
2
- Plech vložíme do trouby do střední polohy na běžný ohřev (bez ventilátoru) na 200C.
- Pečte přibližně 30-40 minut, aby bylo vše měkké a lehce propečené.
Promícháni
3
- Po upečení očistíme stonky, oloupeme česnek, pokud byl pečený ve slupce, a vše dobře rozmačkáme šťouchadlem na brambory.
- Vmíchejte čerstvě uvařené těstoviny, ideálně penne.
- Případně přidejte trochu vody z těstovin, abyste omáčku zředili, pokud je příliš hustá.