Nevím proč, ale vafle mi vždycky připomínaly moderní jídlo, víc jsem se mýlit nemohl. První vaflovače s charakteristickým vzorem včelích pláství se objevily už v roce 1200, kdy jeden řemeslník navrhl a vykoval vaflovač. V takových ranních situacích když mi dojde chleba, vždycky sáhnu po tomto receptu na vafle. Jde to na sladko i na slano, cokoli na to dáte! Perfektní jídlo k snídani!
Příprava15 min Vaření15 min Celkem30 min
Ingredience
Těsto
...mokré
420 g mléka
2 vejce
...suché
240 g hladké mouky
½ šálek rostlinného oleje
1 lžíce cukru
4 čajová lžička prášku do pečiva
¼ čajová lžička soli
½ čajová lžička vanilkového extraktu
Postup
1
- Nejprve začněte šleháním vajec, aby byla nadýchaná a vzdušná.
- Poté pomalu přidejte mouku a promíchejte a pomalu přilévejte mléko.
- Vmíchejte rostlinný olej, cukr, prášek do pečiva, sůl a vanilku, a to jen do hladkého těsta.
- Pečeme ve vaflovači do křupavě zlaté barvy a hnědé barvy. V mém 700W vaflovači to trvá přesně 10 minut.
Ingredience
Těsto
...mokré
420 g mléka
2 vejce
...suché
240 g hladké mouky
½ šálek rostlinného oleje
1 lžíce cukru
4 čajová lžička prášku do pečiva
¼ čajová lžička soli
½ čajová lžička vanilkového extraktu
Postup
1
- Nejprve začněte šleháním vajec, aby byla nadýchaná a vzdušná.
- Poté pomalu přidejte mouku a promíchejte a pomalu přilévejte mléko.
- Vmíchejte rostlinný olej, cukr, prášek do pečiva, sůl a vanilku, a to jen do hladkého těsta.
- Pečeme ve vaflovači do křupavě zlaté barvy a hnědé barvy. V mém 700W vaflovači to trvá přesně 10 minut.