Smoked Pork Steak Uzený Vepřový Steak

Uzený Vepřový Steak

Příprava30 minVaření1 hrCelkem1 hr 30 min
AutorPeterPorce4 PorceKategorie, ,

Ingredience

 1 kg vepřové krkovičky nebo vepřové kýty(2 silné plátky ± 500 g)
Koření
 1 lžíce soli
 1 čajová lžička uzené papriky
 1 čajová lžička sladké papriky
 1 čajová lžička česnekového prášku
 1 čajová lžička cibulového prášku
 ¼ čajová lžička černého pepře
 ¼ čajová lžička kurkuma v prášku
  čajová lžička mleté skořice
Glazura
  šálek rybí omáčky
  šálek hnědého cukru
  šálek vody
 1 čajová lžička limetkové šťávy
 1 čajová lžička rýžového octa
 1 malý česnek
 1 štipka chilli vloček
Smoked Pork Steak Uzený Vepřový Steak

Tenhle recept můžeme nazvat téměř trhaný vepřový steak. Tenhle recept je populární jihu Spojených států v regionech jako je Severní Karolína, Tennessee a Texas. Ve zmíněných státech má grilování hluboké kořeny a je oslavováno jako kulinářská tradice. Pitmastři udili velké kusy vepřového masa celé hodiny, což umožnilo masu zkřehnout a naplnit ho kouřovou chutí.

Postup

Koření
1

  • Vepřové maso osušte a nakořeňte.
  • Odpočívejte alespoň 30 minut, dokud si koření sedne.

2

Tenhle mix koření je skvělý na ryby, vepřové a kuřecí maso.

Grilování
...zatažení
3

  • Naložíme palivový koš (jednu polovinu grillu), abychom mohli dosáhnout 176C.
  • Zapalte uhlíky až na doraz, pojedeme přímý ohřev.
  • Položte vepřové maso na přímý oheň pod uhlí.
  • Maso zatáhneme, dokud nezkaramelizuje, nebojte se toho a pořádně ho opečte.

...uzení
4

  • Jakmile jste spokojeni se svým masem, umístěte maso na nepřímý ohřev.
  • Vložte sondu Meater a nastavte cílovou teplotu 95C.
  • Udržujte teplotu grilu na 150-176C.

...glazovaní
5

  • Asi po 45 minutách začněte maso glazovat omáčkou.
  • Maso glazujte každých 10 minut, dokud nedosáhne vnitřní teploty přibližně 76C.
  • Po dosažení 76C zabalte maso do alobalu.
  • Pokračujte v nepřímém vaření, dokud nedosáhnete vnitřní teploty 95C.
  • Poté uzavřete všechny větrací otvory a nechte maso další 2 hodiny odpočívat na grilu.

Servírování
6

  • Podávejte s chlebem a glazovací omáčkou, pokud nějaká zbyla.

Ingredience

 1 kg vepřové krkovičky nebo vepřové kýty(2 silné plátky ± 500 g)
Koření
 1 lžíce soli
 1 čajová lžička uzené papriky
 1 čajová lžička sladké papriky
 1 čajová lžička česnekového prášku
 1 čajová lžička cibulového prášku
 ¼ čajová lžička černého pepře
 ¼ čajová lžička kurkuma v prášku
  čajová lžička mleté skořice
Glazura
  šálek rybí omáčky
  šálek hnědého cukru
  šálek vody
 1 čajová lžička limetkové šťávy
 1 čajová lžička rýžového octa
 1 malý česnek
 1 štipka chilli vloček

Postup

Koření
1

  • Vepřové maso osušte a nakořeňte.
  • Odpočívejte alespoň 30 minut, dokud si koření sedne.

2

Tenhle mix koření je skvělý na ryby, vepřové a kuřecí maso.

Grilování
...zatažení
3

  • Naložíme palivový koš (jednu polovinu grillu), abychom mohli dosáhnout 176C.
  • Zapalte uhlíky až na doraz, pojedeme přímý ohřev.
  • Položte vepřové maso na přímý oheň pod uhlí.
  • Maso zatáhneme, dokud nezkaramelizuje, nebojte se toho a pořádně ho opečte.

...uzení
4

  • Jakmile jste spokojeni se svým masem, umístěte maso na nepřímý ohřev.
  • Vložte sondu Meater a nastavte cílovou teplotu 95C.
  • Udržujte teplotu grilu na 150-176C.

...glazovaní
5

  • Asi po 45 minutách začněte maso glazovat omáčkou.
  • Maso glazujte každých 10 minut, dokud nedosáhne vnitřní teploty přibližně 76C.
  • Po dosažení 76C zabalte maso do alobalu.
  • Pokračujte v nepřímém vaření, dokud nedosáhnete vnitřní teploty 95C.
  • Poté uzavřete všechny větrací otvory a nechte maso další 2 hodiny odpočívat na grilu.

Servírování
6

  • Podávejte s chlebem a glazovací omáčkou, pokud nějaká zbyla.

Uzený Vepřový Steak

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.