Smoked Pork Steak Uzený Vepřový Steak

Uzený Vepřový Steak

Prep Time30 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 30 mins
AuthorPeterYields4 ServingsCategory, ,

Ingredience

 1 kg vepřové krkovičky nebo vepřové kýty
Koření
 1 tbsp soli
 1 tsp uzené papriky
 1 tsp sladké papriky
 1 tsp česnekového prášku
 1 tsp cibulového prášku
 ¼ tsp černého pepře
 ¼ tsp kurkuma v prášku
  tsp mleté skořice
Glazura
  cup rybí omáčky
  cup hnědého cukru
  cup vody
 1 tsp limetkové šťávy
 1 tsp rýžového octa
 1 malý česnek
 1 pinch chilli vloček
Smoked Pork Steak Uzený Vepřový Steak

Tenhle recept můžeme nazvat téměř trhaný vepřový steak. Tenhle recept je populární jihu Spojených států v regionech jako je Severní Karolína, Tennessee a Texas. Ve zmíněných státech má grilování hluboké kořeny a je oslavováno jako kulinářská tradice. Pitmastři udili velké kusy vepřového masa celé hodiny, což umožnilo masu zkřehnout a naplnit ho kouřovou chutí.

Postup

<b>Koření</b>
1

  • Vepřové maso osušte a nakořeňte.
  • Odpočívejte alespoň 30 minut, dokud si koření sedne.

2

Tenhle mix koření je skvělý na ryby, vepřové a kuřecí maso.

<b>Grilování</b>
<i>...zatažení</i>
3

  • Naložíme palivový koš (jednu polovinu grillu), abychom mohli dosáhnout 176C.
  • Zapalte uhlíky až na doraz, pojedeme přímý ohřev.
  • Položte vepřové maso na přímý oheň pod uhlí.
  • Maso zatáhneme, dokud nezkaramelizuje, nebojte se toho a pořádně ho opečte.

<i>...uzení</i>
4

  • Jakmile jste spokojeni se svým masem, umístěte maso na nepřímý ohřev.
  • Vložte sondu Meater a nastavte cílovou teplotu 95C.
  • Udržujte teplotu grilu na 150-176C.

<i>...glazovaní</i>
5

  • Asi po 45 minutách začněte maso glazovat omáčkou.
  • Maso glazujte každých 10 minut, dokud nedosáhne vnitřní teploty přibližně 76C.
  • Po dosažení 76C zabalte maso do alobalu.
  • Pokračujte v nepřímém vaření, dokud nedosáhnete vnitřní teploty 95C.
  • Poté uzavřete všechny větrací otvory a nechte maso další 2 hodiny odpočívat na grilu.

<b>Servírování</b>
6

  • Podávejte s chlebem a glazovací omáčkou, pokud nějaká zbyla.

Ingredients

 1 kg vepřové krkovičky nebo vepřové kýty
Koření
 1 tbsp soli
 1 tsp uzené papriky
 1 tsp sladké papriky
 1 tsp česnekového prášku
 1 tsp cibulového prášku
 ¼ tsp černého pepře
 ¼ tsp kurkuma v prášku
  tsp mleté skořice
Glazura
  cup rybí omáčky
  cup hnědého cukru
  cup vody
 1 tsp limetkové šťávy
 1 tsp rýžového octa
 1 malý česnek
 1 pinch chilli vloček
Uzený Vepřový Steak

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.