Prep Time30 mins Cook Time1 hr Total Time1 hr 30 mins
4 Servings YieldsCategoryGrilování, Maso, Vepřové
Ingredience
1 kg vepřové krkovičky nebo vepřové kýty
Koření
1 tbsp soli
1 tsp uzené papriky
1 tsp sladké papriky
1 tsp česnekového prášku
1 tsp cibulového prášku
¼ tsp černého pepře
¼ tsp kurkuma v prášku
⅛ tsp mleté skořice
Glazura
⅛ cup rybí omáčky
⅛ cup hnědého cukru
⅛ cup vody
1 tsp limetkové šťávy
1 tsp rýžového octa
1 malý česnek
1 pinch chilli vloček

Tenhle recept můžeme nazvat téměř trhaný vepřový steak. Tenhle recept je populární jihu Spojených států v regionech jako je Severní Karolína, Tennessee a Texas. Ve zmíněných státech má grilování hluboké kořeny a je oslavováno jako kulinářská tradice. Pitmastři udili velké kusy vepřového masa celé hodiny, což umožnilo masu zkřehnout a naplnit ho kouřovou chutí.
Postup
<b>Koření</b>
1
- Vepřové maso osušte a nakořeňte.
- Odpočívejte alespoň 30 minut, dokud si koření sedne.
2
Tenhle mix koření je skvělý na ryby, vepřové a kuřecí maso.
<b>Grilování</b>
<i>...zatažení</i>
3
- Naložíme palivový koš (jednu polovinu grillu), abychom mohli dosáhnout 176C.
- Zapalte uhlíky až na doraz, pojedeme přímý ohřev.
- Položte vepřové maso na přímý oheň pod uhlí.
- Maso zatáhneme, dokud nezkaramelizuje, nebojte se toho a pořádně ho opečte.
<i>...uzení</i>
4
- Jakmile jste spokojeni se svým masem, umístěte maso na nepřímý ohřev.
- Vložte sondu Meater a nastavte cílovou teplotu 95C.
- Udržujte teplotu grilu na 150-176C.
<i>...glazovaní</i>
5
- Asi po 45 minutách začněte maso glazovat omáčkou.
- Maso glazujte každých 10 minut, dokud nedosáhne vnitřní teploty přibližně 76C.
- Po dosažení 76C zabalte maso do alobalu.
- Pokračujte v nepřímém vaření, dokud nedosáhnete vnitřní teploty 95C.
- Poté uzavřete všechny větrací otvory a nechte maso další 2 hodiny odpočívat na grilu.
<b>Servírování</b>
6
- Podávejte s chlebem a glazovací omáčkou, pokud nějaká zbyla.
Ingredients
1 kg vepřové krkovičky nebo vepřové kýty
Koření
1 tbsp soli
1 tsp uzené papriky
1 tsp sladké papriky
1 tsp česnekového prášku
1 tsp cibulového prášku
¼ tsp černého pepře
¼ tsp kurkuma v prášku
⅛ tsp mleté skořice
Glazura
⅛ cup rybí omáčky
⅛ cup hnědého cukru
⅛ cup vody
1 tsp limetkové šťávy
1 tsp rýžového octa
1 malý česnek
1 pinch chilli vloček