Příprava30 min Vaření1 hr Celkem1 hr 30 min
Ingredience
1 kg vepřové krkovičky nebo vepřové kýty(2 silné plátky ± 500 g)
Koření
1 lžíce soli
1 čajová lžička uzené papriky
1 čajová lžička sladké papriky
1 čajová lžička česnekového prášku
1 čajová lžička cibulového prášku
¼ čajová lžička černého pepře
¼ čajová lžička kurkuma v prášku
⅛ čajová lžička mleté skořice
Glazura
⅛ šálek rybí omáčky
⅛ šálek hnědého cukru
⅛ šálek vody
1 čajová lžička limetkové šťávy
1 čajová lžička rýžového octa
1 malý česnek
1 štipka chilli vloček
Tenhle recept můžeme nazvat téměř trhaný vepřový steak. Tenhle recept je populární jihu Spojených států v regionech jako je Severní Karolína, Tennessee a Texas. Ve zmíněných státech má grilování hluboké kořeny a je oslavováno jako kulinářská tradice. Pitmastři udili velké kusy vepřového masa celé hodiny, což umožnilo masu zkřehnout a naplnit ho kouřovou chutí.
Postup
Koření
1
- Vepřové maso osušte a nakořeňte.
- Odpočívejte alespoň 30 minut, dokud si koření sedne.
2
Tenhle mix koření je skvělý na ryby, vepřové a kuřecí maso.
Grilování
...zatažení
3
- Naložíme palivový koš (jednu polovinu grillu), abychom mohli dosáhnout 176C.
- Zapalte uhlíky až na doraz, pojedeme přímý ohřev.
- Položte vepřové maso na přímý oheň pod uhlí.
- Maso zatáhneme, dokud nezkaramelizuje, nebojte se toho a pořádně ho opečte.
...uzení
4
- Jakmile jste spokojeni se svým masem, umístěte maso na nepřímý ohřev.
- Vložte sondu Meater a nastavte cílovou teplotu 95C.
- Udržujte teplotu grilu na 150-176C.
...glazovaní
5
- Asi po 45 minutách začněte maso glazovat omáčkou.
- Maso glazujte každých 10 minut, dokud nedosáhne vnitřní teploty přibližně 76C.
- Po dosažení 76C zabalte maso do alobalu.
- Pokračujte v nepřímém vaření, dokud nedosáhnete vnitřní teploty 95C.
- Poté uzavřete všechny větrací otvory a nechte maso další 2 hodiny odpočívat na grilu.
Servírování
6
- Podávejte s chlebem a glazovací omáčkou, pokud nějaká zbyla.
Ingredience
1 kg vepřové krkovičky nebo vepřové kýty(2 silné plátky ± 500 g)
Koření
1 lžíce soli
1 čajová lžička uzené papriky
1 čajová lžička sladké papriky
1 čajová lžička česnekového prášku
1 čajová lžička cibulového prášku
¼ čajová lžička černého pepře
¼ čajová lžička kurkuma v prášku
⅛ čajová lžička mleté skořice
Glazura
⅛ šálek rybí omáčky
⅛ šálek hnědého cukru
⅛ šálek vody
1 čajová lžička limetkové šťávy
1 čajová lžička rýžového octa
1 malý česnek
1 štipka chilli vloček
Postup
Koření
1
- Vepřové maso osušte a nakořeňte.
- Odpočívejte alespoň 30 minut, dokud si koření sedne.
2
Tenhle mix koření je skvělý na ryby, vepřové a kuřecí maso.
Grilování
...zatažení
3
- Naložíme palivový koš (jednu polovinu grillu), abychom mohli dosáhnout 176C.
- Zapalte uhlíky až na doraz, pojedeme přímý ohřev.
- Položte vepřové maso na přímý oheň pod uhlí.
- Maso zatáhneme, dokud nezkaramelizuje, nebojte se toho a pořádně ho opečte.
...uzení
4
- Jakmile jste spokojeni se svým masem, umístěte maso na nepřímý ohřev.
- Vložte sondu Meater a nastavte cílovou teplotu 95C.
- Udržujte teplotu grilu na 150-176C.
...glazovaní
5
- Asi po 45 minutách začněte maso glazovat omáčkou.
- Maso glazujte každých 10 minut, dokud nedosáhne vnitřní teploty přibližně 76C.
- Po dosažení 76C zabalte maso do alobalu.
- Pokračujte v nepřímém vaření, dokud nedosáhnete vnitřní teploty 95C.
- Poté uzavřete všechny větrací otvory a nechte maso další 2 hodiny odpočívat na grilu.
Servírování
6
- Podávejte s chlebem a glazovací omáčkou, pokud nějaká zbyla.