smoked fish recipe uzená ryba recept

Uzená Ryba

Prep Time30 minsCook Time2 hrsTotal Time2 hrs 30 mins
AuthorPeterYields4 ServingsCategory,

Historie uzení potravin existuje již mnoho tisíc let. Přesná historie objevu tohoto procesu není zcela jasná, ale předpokládá se, že to byla jedna z prvních technik, která pomáhala konzervovat maso a ryby.

Uzené ryby jsou obzvláště dobré, protože ryby nemají příliš mnoho chuti, a proto mohou velmi dobře absorbovat kouř, což v kombinaci s cukrem a kořením vytváří velmi lahodný zážitek. Pokud jde o výběr ryby pro tento recept, hodí se jakákoli, ale k uzení se hodí zejména makrela.

Ingredience

 1,20 kg ryb
Kořenící směs
  cup soli
  cup hnědého cukru
  cup papriky
 ½ tbsp česnekového prášku
 ½ tbsp cibulového prášku
 ½ tbsp černého pepře
 ½ tbsp kurkumy v prášku
 ½ tsp mleté skořice
smoked fish recipe uzená ryba recept

Postup

Příprava
1

  • Rozmrazte rybu, pokud byla předtím zmrazená.
  • Rybu vykuchejte, očistěte od šupin a vytvořte z ní filety.
  • Filety jsou pro uzení vhodnější, protože kouř lépe proniká do masa.

Kořenění
2

  • Vytvořte si směs koření, tato směs se skvěle hodí na ryby, vepřové maso a kuřecí maso.
  • Nakořeňte rybu pouze ze strany masa.

Uzení
3

Pro uzení používáme jablečné dřevo. Uhlíky zapalujeme pouze z boku. Není nutno předhřívání na 100C, ale pomalé stoupání.
Středně naložený palivový koš. Kouřící třísky rozptýlené pod uhlím. Kouřící třísky rozptýlené i nahoře.
Ventilační otvory jsou řízeny tak, aby udržovaly teplotu 100C.

  • Položte rybu na gril kůží dolů.
  • Udíme na 100C.
  • Udíme alespoň 2 hodiny.

Ingredients

 1,20 kg ryb
Kořenící směs
  cup soli
  cup hnědého cukru
  cup papriky
 ½ tbsp česnekového prášku
 ½ tbsp cibulového prášku
 ½ tbsp černého pepře
 ½ tbsp kurkumy v prášku
 ½ tsp mleté skořice
Uzená Ryba

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.