Uzená panenka je skvělý recept který přináší opravdu dobré výsledky. Snadno se připravuje a uzení vyžaduje relativně krátkou dobu. Toto maso dokáže velmi dobře absorbovat kouř, získá příjemnou komplexní chuť. V našem receptu vstřikujeme do vepřového masa tekutinu, aby zůstalo vlhké a hydratované po celou dobu vaření.Přebytek lze znovu použít v mnoha dalších receptech, například jsem ho využil nakrájené na jěmno na vrch okonomiyaki.
Prep Time30 minsCook Time2 hrsTotal Time2 hrs 30 mins
Připravte si plný palivový koš s udícím dřevem uprostřed.
Uhlí rozpalte z obou konců.
Ujistěte se, že máte čistý kouř a uhlí již nečmudí.
Udíme hned při nízké teplotě počínaje 40C.
Teplota by se měla pomalu zvyšovat až na 120C.
Celé vaření trvá asi 1 1/2 hodiny až 2 hodiny.
Udíme až dokud maso nedosáhne interní teplotu 62C.
3
Vaření jsem mnohokrát dokončil v troubě. To je zvláště užitečné, pokud vám dojde uhlí a maso ještě nedosáhlo své cílové teploty, ale už se udilo 2 hodiny. Je mnohem snazší dokončit vaření v troubě, než plýtvat více uhlím a spálit více paliva jen kvůli zvýšení teploty na několik minut. Po 2 hodinách maso již dostatečně zauzeno a to je vše, na čem záleží.
Glazura
4
Na posledních 10 minut si připravte glazuru.
Naneste na maso a nechte 10 minut nepřímo karamelizovat.
Zbývající glazuru si ponechte jako omáčku.
Ingredients
1kgvepřové panenky
Mix Koření
1tspsoli
1tspcibulového prášku
½tspsladké papriky
½tspuzené papriky
½tspčesnekového prášku
½tspkmínového prášku
½tspchilli prášek
¼tsppepře
Marináda pro Injekci
25mlwhisky
50mljablečné šťávy
1tspmix koření
Glazura
2tbspvaše oblíbená BBQ omáčka
2tbspmedu
Directions
Injekce & koření
1
Maso očistěte, odstraňte řetízek.
Do masa napíchejte marinádu.
Uzení
2
Připravte si plný palivový koš s udícím dřevem uprostřed.
Uhlí rozpalte z obou konců.
Ujistěte se, že máte čistý kouř a uhlí již nečmudí.
Udíme hned při nízké teplotě počínaje 40C.
Teplota by se měla pomalu zvyšovat až na 120C.
Celé vaření trvá asi 1 1/2 hodiny až 2 hodiny.
Udíme až dokud maso nedosáhne interní teplotu 62C.
3
Vaření jsem mnohokrát dokončil v troubě. To je zvláště užitečné, pokud vám dojde uhlí a maso ještě nedosáhlo své cílové teploty, ale už se udilo 2 hodiny. Je mnohem snazší dokončit vaření v troubě, než plýtvat více uhlím a spálit více paliva jen kvůli zvýšení teploty na několik minut. Po 2 hodinách maso již dostatečně zauzeno a to je vše, na čem záleží.
Glazura
4
Na posledních 10 minut si připravte glazuru.
Naneste na maso a nechte 10 minut nepřímo karamelizovat.