smoked pork tenderloin recipe

Uzená Panenka

Uzená panenka je skvělý recept který přináší opravdu dobré výsledky. Snadno se připravuje a uzení vyžaduje relativně krátkou dobu. Toto maso dokáže velmi dobře absorbovat kouř, získá příjemnou komplexní chuť. V našem receptu vstřikujeme do vepřového masa tekutinu, aby zůstalo vlhké a hydratované po celou dobu vaření.Přebytek lze znovu použít v mnoha dalších receptech, například jsem ho využil nakrájené na jěmno na vrch okonomiyaki.

Příprava30 minVaření2 hrsCelkem2 hrs 30 min
AutorPeterPorce4 PorceKategorie,
Injekce do masa

Ingredience

 1 kg vepřové panenky(obvykle dva kusy)
Mix Koření
 1 čajová lžička soli
 1 čajová lžička cibulového prášku
 ½ čajová lžička sladké papriky
 ½ čajová lžička uzené papriky
 ½ čajová lžička česnekového prášku
 ½ čajová lžička kmínového prášku
 ½ čajová lžička chilli prášek
 ¼ čajová lžička pepře
Marináda pro Injekci
 25 ml whisky(dle vašeho výběru)
 50 ml jablečné šťávy
 1 čajová lžička mix koření(z výše uvedeného receptu)
Glazura
 2 lžíce vaše oblíbená BBQ omáčka
 2 lžíce medu
smoked pork tenderloin recipe

Postup

Injekce & koření
1

  • Maso očistěte, odstraňte řetízek.
  • Do masa napíchejte marinádu.

Uzení
2

  • Připravte si plný palivový koš s udícím dřevem uprostřed.
  • Uhlí rozpalte z obou konců.
  • Ujistěte se, že máte čistý kouř a uhlí již nečmudí.
  • Udíme hned při nízké teplotě počínaje 40C.
  • Teplota by se měla pomalu zvyšovat až na 120C.
  • Celé vaření trvá asi 1 1/2 hodiny až 2 hodiny.
  • Udíme až dokud maso nedosáhne interní teplotu 62C.

3

Vaření jsem mnohokrát dokončil v troubě. To je zvláště užitečné, pokud vám dojde uhlí a maso ještě nedosáhlo své cílové teploty, ale už se udilo 2 hodiny. Je mnohem snazší dokončit vaření v troubě, než plýtvat více uhlím a spálit více paliva jen kvůli zvýšení teploty na několik minut. Po 2 hodinách maso již dostatečně zauzeno a to je vše, na čem záleží.

Glazura
4

  • Na posledních 10 minut si připravte glazuru.
  • Naneste na maso a nechte 10 minut nepřímo karamelizovat.
  • Zbývající glazuru si ponechte jako omáčku.

Smoked Pork Tenderloin Recipe

Ingredience

 1 kg vepřové panenky(obvykle dva kusy)
Mix Koření
 1 čajová lžička soli
 1 čajová lžička cibulového prášku
 ½ čajová lžička sladké papriky
 ½ čajová lžička uzené papriky
 ½ čajová lžička česnekového prášku
 ½ čajová lžička kmínového prášku
 ½ čajová lžička chilli prášek
 ¼ čajová lžička pepře
Marináda pro Injekci
 25 ml whisky(dle vašeho výběru)
 50 ml jablečné šťávy
 1 čajová lžička mix koření(z výše uvedeného receptu)
Glazura
 2 lžíce vaše oblíbená BBQ omáčka
 2 lžíce medu

Postup

Injekce & koření
1

  • Maso očistěte, odstraňte řetízek.
  • Do masa napíchejte marinádu.

Uzení
2

  • Připravte si plný palivový koš s udícím dřevem uprostřed.
  • Uhlí rozpalte z obou konců.
  • Ujistěte se, že máte čistý kouř a uhlí již nečmudí.
  • Udíme hned při nízké teplotě počínaje 40C.
  • Teplota by se měla pomalu zvyšovat až na 120C.
  • Celé vaření trvá asi 1 1/2 hodiny až 2 hodiny.
  • Udíme až dokud maso nedosáhne interní teplotu 62C.

3

Vaření jsem mnohokrát dokončil v troubě. To je zvláště užitečné, pokud vám dojde uhlí a maso ještě nedosáhlo své cílové teploty, ale už se udilo 2 hodiny. Je mnohem snazší dokončit vaření v troubě, než plýtvat více uhlím a spálit více paliva jen kvůli zvýšení teploty na několik minut. Po 2 hodinách maso již dostatečně zauzeno a to je vše, na čem záleží.

Glazura
4

  • Na posledních 10 minut si připravte glazuru.
  • Naneste na maso a nechte 10 minut nepřímo karamelizovat.
  • Zbývající glazuru si ponechte jako omáčku.

Uzená Panenka

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.