Loaf Bread Toastový Chleba

Toastový Chleba

Toastový chleba se začal popularizovat v 19. století s postupující průmyslovou revolucí. Zvýšila se potřeba rychlých a snadno přenosných jídel. Díky tomu byly sendviče a následně i správný druh chleba pro sendviče ještě důležitější. Továrny a urbanizace znamenaly, že více lidí obědvalo mimo domov.

Významným mezníkem byl vynález toastového chleba v roce 1928 Otto Frederickem Rohwedderem. Tato inovace usnadnila výrobu sendvičů než kdy dříve. Toastový, měkký, bílý chléb se stal základem amerických domácností. Značky jako Wonder Bread popularizovaly a masově prodávaly tento druh chleba.

Příprava1 hr 30 minVaření1 hrCelkem2 hrs 30 min
AutorPeterPorce10 PorcíKategorie

Ingredience

Těsto
...přidejte mokré
 170 ml vody
 120 ml mléka
 1 lžíce suchého aktivního droždí
...přidat suché
 440 g hladké mouky
 8 g soli
 28 g cukru
...přidejte během hnětení
 42 g másla
Loaf Bread Toastový Chleba

Postup

Hnětení
1

  • Ve stojanovém mixéru nahrubo smícháme mokré se suchým.
  • Nechte odpočívat (autolyzujte) po dobu 10 minut.
  • Přidejte máslo a hněťte 10 minut, dokud nebude těsto hladké.

Kynutí
2

  • Zakryjte a nechte kynout po dobu 1 hodiny a 30 minut.
  • Těsto rozválíme a srolujeme do tvaru trubičky.
  • Presunte do pekáče nechte kynout 45 minut až 1 hodinu.

Pečení
3

  • Předehřejte troubu na 175C v konvenčním režimu.
  • Pečte 35-40 minut, dokud povrch nezezlátne.
  • Vyjměte z plechu a nechte zcela vychladnout na mřížce.

Ingredience

Těsto
...přidejte mokré
 170 ml vody
 120 ml mléka
 1 lžíce suchého aktivního droždí
...přidat suché
 440 g hladké mouky
 8 g soli
 28 g cukru
...přidejte během hnětení
 42 g másla

Postup

Hnětení
1

  • Ve stojanovém mixéru nahrubo smícháme mokré se suchým.
  • Nechte odpočívat (autolyzujte) po dobu 10 minut.
  • Přidejte máslo a hněťte 10 minut, dokud nebude těsto hladké.

Kynutí
2

  • Zakryjte a nechte kynout po dobu 1 hodiny a 30 minut.
  • Těsto rozválíme a srolujeme do tvaru trubičky.
  • Presunte do pekáče nechte kynout 45 minut až 1 hodinu.

Pečení
3

  • Předehřejte troubu na 175C v konvenčním režimu.
  • Pečte 35-40 minut, dokud povrch nezezlátne.
  • Vyjměte z plechu a nechte zcela vychladnout na mřížce.

Toastový Chleba

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.