Toastový chleba se začal popularizovat v 19. století s postupující průmyslovou revolucí. Zvýšila se potřeba rychlých a snadno přenosných jídel. Díky tomu byly sendviče a následně i správný druh chleba pro sendviče ještě důležitější. Továrny a urbanizace znamenaly, že více lidí obědvalo mimo domov.
Významným mezníkem byl vynález toastového chleba v roce 1928 Otto Frederickem Rohwedderem. Tato inovace usnadnila výrobu sendvičů než kdy dříve. Toastový, měkký, bílý chléb se stal základem amerických domácností. Značky jako Wonder Bread popularizovaly a masově prodávaly tento druh chleba.
Prep Time1 hr 30 mins Cook Time1 hr Total Time2 hrs 30 mins
10 Servings YieldsCategoryPečivo
Ingredience
Těsto
...přidejte mokré
170 ml vody
120 ml mléka
1 tbsp suchého aktivního droždí
...přidat suché
440 g hladké mouky
8 g soli
28 g cukru
...přidejte během hnětení
42 g másla

Postup
Hnětení
1
- Ve stojanovém mixéru nahrubo smícháme mokré se suchým.
- Nechte odpočívat (autolyzujte) po dobu 10 minut.
- Přidejte máslo a hněťte 10 minut, dokud nebude těsto hladké.
Kynutí
2
- Zakryjte a nechte kynout po dobu 1 hodiny a 30 minut.
- Těsto rozválíme a srolujeme do tvaru trubičky.
- Presunte do pekáče nechte kynout 45 minut až 1 hodinu.
Pečení
3
- Předehřejte troubu na 175C v konvenčním režimu.
- Pečte 35-40 minut, dokud povrch nezezlátne.
- Vyjměte z plechu a nechte zcela vychladnout na mřížce.
Ingredients
Těsto
...přidejte mokré
170 ml vody
120 ml mléka
1 tbsp suchého aktivního droždí
...přidat suché
440 g hladké mouky
8 g soli
28 g cukru
...přidejte během hnětení
42 g másla