Toastový chleba se začal popularizovat v 19. století s postupující průmyslovou revolucí. Zvýšila se potřeba rychlých a snadno přenosných jídel. Díky tomu byly sendviče a následně i správný druh chleba pro sendviče ještě důležitější. Továrny a urbanizace znamenaly, že více lidí obědvalo mimo domov.
Významným mezníkem byl vynález toastového chleba v roce 1928 Otto Frederickem Rohwedderem. Tato inovace usnadnila výrobu sendvičů než kdy dříve. Toastový, měkký, bílý chléb se stal základem amerických domácností. Značky jako Wonder Bread popularizovaly a masově prodávaly tento druh chleba.
Příprava1 hr 30 min Vaření1 hr Celkem2 hrs 30 min
Ingredience
Těsto
...přidejte mokré
170 ml vody
120 ml mléka
1 lžíce suchého aktivního droždí
...přidat suché
440 g hladké mouky
8 g soli
28 g cukru
...přidejte během hnětení
42 g másla
Postup
Hnětení
1
- Ve stojanovém mixéru nahrubo smícháme mokré se suchým.
- Nechte odpočívat (autolyzujte) po dobu 10 minut.
- Přidejte máslo a hněťte 10 minut, dokud nebude těsto hladké.
Kynutí
2
- Zakryjte a nechte kynout po dobu 1 hodiny a 30 minut.
- Těsto rozválíme a srolujeme do tvaru trubičky.
- Presunte do pekáče nechte kynout 45 minut až 1 hodinu.
Pečení
3
- Předehřejte troubu na 175C v konvenčním režimu.
- Pečte 35-40 minut, dokud povrch nezezlátne.
- Vyjměte z plechu a nechte zcela vychladnout na mřížce.
Ingredience
Těsto
...přidejte mokré
170 ml vody
120 ml mléka
1 lžíce suchého aktivního droždí
...přidat suché
440 g hladké mouky
8 g soli
28 g cukru
...přidejte během hnětení
42 g másla
Postup
Hnětení
1
- Ve stojanovém mixéru nahrubo smícháme mokré se suchým.
- Nechte odpočívat (autolyzujte) po dobu 10 minut.
- Přidejte máslo a hněťte 10 minut, dokud nebude těsto hladké.
Kynutí
2
- Zakryjte a nechte kynout po dobu 1 hodiny a 30 minut.
- Těsto rozválíme a srolujeme do tvaru trubičky.
- Presunte do pekáče nechte kynout 45 minut až 1 hodinu.
Pečení
3
- Předehřejte troubu na 175C v konvenčním režimu.
- Pečte 35-40 minut, dokud povrch nezezlátne.
- Vyjměte z plechu a nechte zcela vychladnout na mřížce.