Short Rib Tacos Tacos z Hovězích Žeber

Tacos z Hovězích Žeber

Vynález kukuřičného plochého chleba je prastarý a sahá až do doby 1500 let př. n. l. do říše Aztéků. Slovo "taco" je však velmi nové, pochází od mexických horníků těžících stříbro v 18. století. Střelný prach byl zabalen do papíru jako "taquito" a před odpálením se vkládal do skal. V té době už bylo tacos známé jako jídlo dělnické třídy, k níž patřili i horníci. Díky tomu se jejich pouliční jídlo nazývalo "tacos de minero", známé také jako "hornické tacos". Jednalo se o kukuřičnou tortillu s pikantní náplní z levných odřezků a orgánů. Tento každodenní pokrm byl sytý, chutný a cenově dostupný.

Prep Time15 minsCook Time1 hr 30 minsTotal Time1 hr 45 mins
AuthorPeterYields4 ServingsCategory, ,

Ingredience

Zatáhneme
 1,50 kg hovězích žeber
 1 tbsp rostlinného oleje
Restujte
 ½ středně velké cibule
 1 stroužek česneku
...koření
 2 papričky chipotle
 ½ tsp mletého chilli
 ½ tsp citronové kůry
 1 tsp mletého kmínu
 ½ tbsp oregana
 2 bobkové listy
 1 tsp cukru
 ½ tbsp soli
...podlijeme
 250 ml tmavého piva
K podávání
  kukuřičné tortilly s měkkou skořápkou
  pasta z černých fazolí
  strouhaný sýr na vrch masa
  rajčatová salsa
Short Rib Tacos Tacos z Hovězích Žeber

Taco bylo poprvé představeno ve Spojených státech v roce 1905. Mexičtí přistěhovalci přicházeli za prací na železnici a dalšími pracemi a tím začali do USA vnášet své tradičné pokrmy. V roce 1920 se jídlo, které mexičtí přistěhovalci přivezli, začalo spojovat s americkými přísadami. Vařené orgány byly nahrazeny chutnějším mletým hovězím a kuřecím masem. Standardní náplní se stal sýr čedar, chladný salát a rajčata. Američanům, jejichž tradiční kuchyně dávala přednost jemnějším chutím, se tak začalo říkat "ultimate taco".

Postup

1

  • V nádobě tlakového hrnce rozehřejte olej nebo sádlo a maso na něm zprudka osmahnete.
  • Pracujte v několika várkách, abyste zajistili správné zhnědnutí, a po dokončení maso odložte stranou.
  • Osmahněte cibuli a vařte ji, dokud nezměkne a nezačne hnědnout, asi 5 minut.
  • Přidejte česnek a koření a restujte, dokud se nezačne uvolňovat aroma.
  • Podlijte pivem a vařte, dokud se množství piva nezredukuje na polovinu.
  • Opečené maso vraťte do hrnce.

Vaření
2

Metoda pomalého vaření
Pomalé vaření na HIGH po dobu 8 hodin nebo na LOW po dobu 12 hodin.

3

Metoda vaření pod tlakem
Tlakové vaření na 80 kpa po dobu 1 hodiny a 30 minut (90 minut) s funkcí automatického rychlého uvolnění.

Finalizace
4

  • Po dokončení vaření opatrně vyjměte kosti z masa.
  • Maso natrhejte a ochuťte pomerančovou šťávou nebo jinými čerstvými citrusy.
  • Tekutinu z vaření přecedíme, odstraníme tuk z povrchu a zredukujeme.
  • Ihned podávejte s teplými tortillami a přílohami podle vlastního výběru.

Ingredients

Zatáhneme
 1,50 kg hovězích žeber
 1 tbsp rostlinného oleje
Restujte
 ½ středně velké cibule
 1 stroužek česneku
...koření
 2 papričky chipotle
 ½ tsp mletého chilli
 ½ tsp citronové kůry
 1 tsp mletého kmínu
 ½ tbsp oregana
 2 bobkové listy
 1 tsp cukru
 ½ tbsp soli
...podlijeme
 250 ml tmavého piva
K podávání
  kukuřičné tortilly s měkkou skořápkou
  pasta z černých fazolí
  strouhaný sýr na vrch masa
  rajčatová salsa
Tacos z Hovězích Žeber

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.