Tento jednoduchý recept trhané kuře na sezamu vychází z osvědčených postupů asijské kuchyně. S pomocí tlakového hrnce zůstane kuře hydratované a vlhké, přesto se rozpadne bez větší námahy. Okurky jsou skvělým doplňkem dodatečné svěžesti.
Příprava30 min Vaření25 min Celkem55 min
Ingredience
500 g kuřecích prsou(mražené nebo čerstvé)
Omáčka
1 jarná cibulka(na kolečka)
...koření
⅛ zázvorový prášek
⅛ čajová lžička cukru
½ lžíce sezamových semínek
...tekutiny
1 lžíce praženého sezamového oleje
½ lžíce sójové omáčky
½ lžíce tmavé sójové omáčky
½ lžíce vína Shaoxing
¼ čajová lžička rýžového octa
Servírování
½ okurky(julienne)
Postup
Vaření kuřete
1
- Do tlakového hrnce nalijte 250 ml vody.
- Mražené kuře položte na trojnožku a lehce osolte.
- Uzavřete a vařte 5 minut pod tlakem 80 kpa s uvolňováním Natural (18-20 m).
Příprava
2
- Mezitím uvařte jeden šálek rýže.
- Všechny ingredience na omáčku smíchejte v malé misce.
- Nastrouhejte si okurku.
Finalizace
3
- Po upečení kuřete zkontrolujte vnitřní teplotu (nad 74C).
- Přendejte kuře do větší mísy a rozdrobte ho vidličkou.
- Ke kuřeti přidejte omáčku a dobře promíchejte.
- Kuře podávejte v miskách na rýži s okurkou navrchu.
Ingredience
500 g kuřecích prsou(mražené nebo čerstvé)
Omáčka
1 jarná cibulka(na kolečka)
...koření
⅛ zázvorový prášek
⅛ čajová lžička cukru
½ lžíce sezamových semínek
...tekutiny
1 lžíce praženého sezamového oleje
½ lžíce sójové omáčky
½ lžíce tmavé sójové omáčky
½ lžíce vína Shaoxing
¼ čajová lžička rýžového octa
Servírování
½ okurky(julienne)
Postup
Vaření kuřete
1
- Do tlakového hrnce nalijte 250 ml vody.
- Mražené kuře položte na trojnožku a lehce osolte.
- Uzavřete a vařte 5 minut pod tlakem 80 kpa s uvolňováním Natural (18-20 m).
Příprava
2
- Mezitím uvařte jeden šálek rýže.
- Všechny ingredience na omáčku smíchejte v malé misce.
- Nastrouhejte si okurku.
Finalizace
3
- Po upečení kuřete zkontrolujte vnitřní teplotu (nad 74C).
- Přendejte kuře do větší mísy a rozdrobte ho vidličkou.
- Ke kuřeti přidejte omáčku a dobře promíchejte.
- Kuře podávejte v miskách na rýži s okurkou navrchu.