Sezamové Trhané Kuře

Tento jednoduchý recept trhané kuře na sezamu vychází z osvědčených postupů asijské kuchyně. S pomocí tlakového hrnce zůstane kuře hydratované a vlhké, přesto se rozpadne bez větší námahy. Okurky jsou skvělým doplňkem dodatečné svěžesti.

Příprava30 minVaření25 minCelkem55 min
AutorPeterPorce2 PorceKategorie, , ,

Ingredience

 500 g kuřecích prsou(mražené nebo čerstvé)
Omáčka
 1 jarná cibulka(na kolečka)
...koření
  zázvorový prášek
  čajová lžička cukru
 ½ lžíce sezamových semínek
...tekutiny
 1 lžíce praženého sezamového oleje
 ½ lžíce sójové omáčky
 ½ lžíce tmavé sójové omáčky
 ½ lžíce vína Shaoxing
 ¼ čajová lžička rýžového octa
Servírování
 1 šálek vařené rýže
 ½ okurky(julienne)

Postup

Vaření kuřete
1

  • Do tlakového hrnce nalijte 250 ml vody.
  • Mražené kuře položte na trojnožku a lehce osolte.
  • Uzavřete a vařte 5 minut pod tlakem 80 kpa s uvolňováním Natural (18-20 m).

Příprava
2

  • Mezitím uvařte jeden šálek rýže.
  • Všechny ingredience na omáčku smíchejte v malé misce.
  • Nastrouhejte si okurku.

Finalizace
3

  • Po upečení kuřete zkontrolujte vnitřní teplotu (nad 74C).
  • Přendejte kuře do větší mísy a rozdrobte ho vidličkou.
  • Ke kuřeti přidejte omáčku a dobře promíchejte.
  • Kuře podávejte v miskách na rýži s okurkou navrchu.

Ingredience

 500 g kuřecích prsou(mražené nebo čerstvé)
Omáčka
 1 jarná cibulka(na kolečka)
...koření
  zázvorový prášek
  čajová lžička cukru
 ½ lžíce sezamových semínek
...tekutiny
 1 lžíce praženého sezamového oleje
 ½ lžíce sójové omáčky
 ½ lžíce tmavé sójové omáčky
 ½ lžíce vína Shaoxing
 ¼ čajová lžička rýžového octa
Servírování
 1 šálek vařené rýže
 ½ okurky(julienne)

Postup

Vaření kuřete
1

  • Do tlakového hrnce nalijte 250 ml vody.
  • Mražené kuře položte na trojnožku a lehce osolte.
  • Uzavřete a vařte 5 minut pod tlakem 80 kpa s uvolňováním Natural (18-20 m).

Příprava
2

  • Mezitím uvařte jeden šálek rýže.
  • Všechny ingredience na omáčku smíchejte v malé misce.
  • Nastrouhejte si okurku.

Finalizace
3

  • Po upečení kuřete zkontrolujte vnitřní teplotu (nad 74C).
  • Přendejte kuře do větší mísy a rozdrobte ho vidličkou.
  • Ke kuřeti přidejte omáčku a dobře promíchejte.
  • Kuře podávejte v miskách na rýži s okurkou navrchu.

Sezamové Trhané Kuře

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.