Tento jednoduchý recept trhané kuře na sezamu vychází z osvědčených postupů asijské kuchyně. S pomocí tlakového hrnce zůstane kuře hydratované a vlhké, přesto se rozpadne bez větší námahy. Okurky jsou skvělým doplňkem dodatečné svěžesti.
Prep Time30 mins Cook Time25 mins Total Time55 mins
2 Servings YieldsCategoryDrůbež, Maso, Papiňák, Rýže
Ingredience
500 g kuřecích prsou
Omáčka
1 jarná cibulka
...koření
⅛ zázvorový prášek
⅛ tsp cukru
½ tbsp sezamových semínek
...tekutiny
1 tbsp praženého sezamového oleje
½ tbsp sójové omáčky
½ tbsp tmavé sójové omáčky
½ tbsp vína Shaoxing
¼ tsp rýžového octa
Servírování
1 cup vařené rýže
½ okurky

Postup
Vaření kuřete
1
- Do tlakového hrnce nalijte 250 ml vody.
- Mražené kuře položte na trojnožku a lehce osolte.
- Uzavřete a vařte 5 minut pod tlakem 80 kpa s uvolňováním Natural (18-20 m).
Příprava
2
- Mezitím uvařte jeden šálek rýže.
- Všechny ingredience na omáčku smíchejte v malé misce.
- Nastrouhejte si okurku.
Finalizace
3
- Po upečení kuřete zkontrolujte vnitřní teplotu (nad 74C).
- Přendejte kuře do větší mísy a rozdrobte ho vidličkou.
- Ke kuřeti přidejte omáčku a dobře promíchejte.
- Kuře podávejte v miskách na rýži s okurkou navrchu.
Ingredients
500 g kuřecích prsou
Omáčka
1 jarná cibulka
...koření
⅛ zázvorový prášek
⅛ tsp cukru
½ tbsp sezamových semínek
...tekutiny
1 tbsp praženého sezamového oleje
½ tbsp sójové omáčky
½ tbsp tmavé sójové omáčky
½ tbsp vína Shaoxing
¼ tsp rýžového octa
Servírování
1 cup vařené rýže
½ okurky