Tento jednoduchý recept trhané kuře na sezamu vychází z osvědčených postupů asijské kuchyně. S pomocí tlakového hrnce zůstane kuře hydratované a vlhké, přesto se rozpadne bez větší námahy. Okurky jsou skvělým doplňkem dodatečné svěžesti.
Prep Time30 minsCook Time25 minsTotal Time55 mins
Yields2 ServingsCategoryDrůbež, Maso, Papiňák, Rýže
Ingredience
 500 g kuřecích prsou
Omáčka
 1  jarná cibulka
 ...koření
 ⅛  zázvorový prášek
 ⅛ tsp cukru
 ½ tbsp sezamových semínek
...tekutiny
 1 tbsp praženého sezamového oleje
 ½ tbsp sójové omáčky
 ½ tbsp tmavé sójové omáčky
 ½ tbsp vína Shaoxing
 ¼ tsp rýžového octa
Servírování
 1 cup vařené rýže
 ½  okurky

Postup
Vaření kuřete
1
- Do tlakového hrnce nalijte 250 ml vody.
- Mražené kuře položte na trojnožku a lehce osolte.
- Uzavřete a vařte 5 minut pod tlakem 80 kpa s uvolňováním Natural (18-20 m).
Příprava
2
- Mezitím uvařte jeden šálek rýže.
- Všechny ingredience na omáčku smíchejte v malé misce.
- Nastrouhejte si okurku.
Finalizace
3
- Po upečení kuřete zkontrolujte vnitřní teplotu (nad 74C).
- Přendejte kuře do větší mísy a rozdrobte ho vidličkou.
- Ke kuřeti přidejte omáčku a dobře promíchejte.
- Kuře podávejte v miskách na rýži s okurkou navrchu.
Ingredients
 500 g kuřecích prsou
Omáčka
 1  jarná cibulka
 ...koření
 ⅛  zázvorový prášek
 ⅛ tsp cukru
 ½ tbsp sezamových semínek
...tekutiny
 1 tbsp praženého sezamového oleje
 ½ tbsp sójové omáčky
 ½ tbsp tmavé sójové omáčky
 ½ tbsp vína Shaoxing
 ¼ tsp rýžového octa
Servírování
 1 cup vařené rýže
 ½  okurky
