mysore rasam recipe recept

Mysore Rasam

Prep Time20 minsCook Time25 minsTotal Time45 mins
AuthorPeterYields2 ServingsCategory, ,

Ingredience

Restujte
 2 tsp ghí
 1 tsp černých hořčičných semínek
 ¼ tsp asofetidy
 3 suché listy kari
...přidejte
 2 tbsp suchého kokosu
...vaříme
  cup půlená žlutá čočka
  tsp kurkumy
 1 cup vody
Redukování
 ½ plechovky nakrájených rajčat
 1 ½ tbsp tamarindové pasty
 1 tbsp prášku Rasam
 1 tsp soli
 2 tsp hnědého cukru
 1 ½ cups vody
Servírování
 čerstvý koriandr
mysore rasam recipe recept

Polévka Mysore Rasam je pro nás v Evropě naprosto cizí. Objevil jsem ji díky směsi koření rasam, kterou mi daroval kolega. Recept na tuto polévku je poměrně snadný a s pomocí tlakového hrnce ji lze připravit během několika minut.

Tento recept pochází z města Mysore, proto se jmenuje Mysore Rasam. Velmi specifické na této variantě je použití kokosu.

Postup

Temperovaní
1

  • V tlakovém hrnci rozehřejte propouštěné máslo, ghí.
  • Přidejte asafetidu, kari listy, hořčičná semínka.
  • Smažíte, dokud semínka nezačnou praskat a neztmavnou 2-3 minuty.

2

Tradičně se Tadka vaří zvlášť a vrací se na polévku až na samém konci před podáváním. Zjistil jsem však, že v chuti je jen malý rozdíl. Pro usnadnění celého procesu Tadku neodstraňuji. Tadka zůstává v hrnci po celou dobu vaření pod tlakem.

Vaření
3

  • Přidejte kokos a smažte, dokud se lehce neopeče, asi 30 sekund.
  • Přidáme čočku, vodu a kurkumu.
  • Vařte pod tlakem 10 minut na 80 kpa a dalších 10 minut přirozeně uvolňujte tlak.

Redukce
4

  • Uvolníme zbývající tlak a přidáme zbytek ingrediencí, rajčata, tamarind, rasamový prášek, sůl, cukr, vodu.
  • Redukujte dalších 5 minut, polévka se musí bublat.

Podávání
5

  • Podávejte s toasty po straně a ozdobte čerstvým koriandrem.

Ingredients

Restujte
 2 tsp ghí
 1 tsp černých hořčičných semínek
 ¼ tsp asofetidy
 3 suché listy kari
...přidejte
 2 tbsp suchého kokosu
...vaříme
  cup půlená žlutá čočka
  tsp kurkumy
 1 cup vody
Redukování
 ½ plechovky nakrájených rajčat
 1 ½ tbsp tamarindové pasty
 1 tbsp prášku Rasam
 1 tsp soli
 2 tsp hnědého cukru
 1 ½ cups vody
Servírování
 čerstvý koriandr
Mysore Rasam

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.