Příprava10 min Vaření5 min Celkem15 min
Ingredience
Rozmixujte
1 celé rajče(nakrájené na čtverečky a zbavené slupky)
½ cibule(nakrájená na čtverečky)
½ šálek koriandru
1 malý česnek
¼ čajová lžička soli
¼ čajová lžička limetkové šťávy
v případě zájmu jakékoli kořenící přísady(nepovinné)
Volitelně (přidejte po smíchání)
nakrájená paprika
nakrájené rajče(zbavené jadérek)
Salsa pochází z dob Aztéků, Inků a Mayů. Domorodí obyvatelé vytvářeli vlastní verze salsy z rajčat, chilli papriček a semen dýní, ale "oficiální objev" pro zbytek světa nastal až po dobytí Mexika Španěly v roce 1500. Tato směs ingrediencí se stala oblíbenou v celé španělské civilizaci a v roce 1571 Alonso de Molina pojmenoval pokrm salsa.
Postup
1
- Všechny ingredience smíchejte.
- Pokud rajčata zbavíte slupky, bude směs méně mokrá.
- Přidejte nepovinné přísady.
- Podávejte s tortillami nebo jako oblohu na tacos.
Ingredience
Rozmixujte
1 celé rajče(nakrájené na čtverečky a zbavené slupky)
½ cibule(nakrájená na čtverečky)
½ šálek koriandru
1 malý česnek
¼ čajová lžička soli
¼ čajová lžička limetkové šťávy
v případě zájmu jakékoli kořenící přísady(nepovinné)
Volitelně (přidejte po smíchání)
nakrájená paprika
nakrájené rajče(zbavené jadérek)
Postup
1
- Všechny ingredience smíchejte.
- Pokud rajčata zbavíte slupky, bude směs méně mokrá.
- Přidejte nepovinné přísady.
- Podávejte s tortillami nebo jako oblohu na tacos.