Prep Time10 mins Cook Time5 mins Total Time15 mins
4 Servings YieldsCategoryOstatní
Ingredience
Rozmixujte
1 celé rajče
½ cibule
½ cup koriandru
1 malý česnek
¼ tsp soli
¼ tsp limetkové šťávy
v případě zájmu jakékoli kořenící přísady
Volitelně (přidejte po smíchání)
nakrájená paprika
nakrájené rajče

Salsa pochází z dob Aztéků, Inků a Mayů. Domorodí obyvatelé vytvářeli vlastní verze salsy z rajčat, chilli papriček a semen dýní, ale "oficiální objev" pro zbytek světa nastal až po dobytí Mexika Španěly v roce 1500. Tato směs ingrediencí se stala oblíbenou v celé španělské civilizaci a v roce 1571 Alonso de Molina pojmenoval pokrm salsa.
Postup
1
- Všechny ingredience smíchejte.
- Pokud rajčata zbavíte slupky, bude směs méně mokrá.
- Přidejte nepovinné přísady.
- Podávejte s tortillami nebo jako oblohu na tacos.
Ingredients
Rozmixujte
1 celé rajče
½ cibule
½ cup koriandru
1 malý česnek
¼ tsp soli
¼ tsp limetkové šťávy
v případě zájmu jakékoli kořenící přísady
Volitelně (přidejte po smíchání)
nakrájená paprika
nakrájené rajče