Rajčatová Salsa

Prep Time10 minsCook Time5 minsTotal Time15 mins
AuthorPeterYields4 ServingsCategory

Ingredience

Rozmixujte
 1 celé rajče
 ½ cibule
 ½ cup koriandru
 1 malý česnek
 ¼ tsp soli
 ¼ tsp limetkové šťávy
 v případě zájmu jakékoli kořenící přísady
Volitelně (přidejte po smíchání)
 nakrájená paprika
 nakrájené rajče

Salsa pochází z dob Aztéků, Inků a Mayů. Domorodí obyvatelé vytvářeli vlastní verze salsy z rajčat, chilli papriček a semen dýní, ale "oficiální objev" pro zbytek světa nastal až po dobytí Mexika Španěly v roce 1500. Tato směs ingrediencí se stala oblíbenou v celé španělské civilizaci a v roce 1571 Alonso de Molina pojmenoval pokrm salsa.

Postup

1

  • Všechny ingredience smíchejte.
  • Pokud rajčata zbavíte slupky, bude směs méně mokrá.
  • Přidejte nepovinné přísady.
  • Podávejte s tortillami nebo jako oblohu na tacos.

Ingredients

Rozmixujte
 1 celé rajče
 ½ cibule
 ½ cup koriandru
 1 malý česnek
 ¼ tsp soli
 ¼ tsp limetkové šťávy
 v případě zájmu jakékoli kořenící přísady
Volitelně (přidejte po smíchání)
 nakrájená paprika
 nakrájené rajče
Rajčatová Salsa

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.