Tarator byl v Osmanské říši název pokrmu z mletých vlašských ořechů a octa. Příprava tzatziki je velmi stará. Pravděpodobně tato omáčka vznikla za účelem využití přebytků z výroby jogurtu. Slovo Tzatziki pochází z perského zhazh, což znamená směs bylinek. Recepty podobné Tzatziki jsou velmi oblíbené v zemích Blízkého východu, v Řecku a na jižním Balkáně. V Turecku je Cacik variací Tzatziki s kořením Sumac, čerstvou mátou a vodou: podává se jako polévka nebo příloha. V balkánských zemích se tato omáčka jmenuje Tarator a je obohacena o vlašské ořechy a někdy i o mletou cibuli. Tarator je oblíbený také v Albánii a často se spojuje s grilovanými chobotnicemi.
Ingredients
Directions
Vše dobře promíchejte a podávejte s Rotisserie Gyros.
Ingredience
Postup
Vše dobře promíchejte a podávejte s Rotisserie Gyros.