Tenhle okonomiyaki recept pochází z japonského města Osaka. Základem téhle umami palačinky je čerstvě nakrájené zelí na proužky, nebo taky možno použít římsky salát, důležité je aby to křupalo. Vejce s moukou utvoří těsto, to slouží jako lepidlo které po uvaření drží celou placku pohromadě. Tenhle recept je inspirován příspěvkem tady.
Ingredience
Nenechte se zmást fotografií, na vrchu není Katsobushi ale uzená panenka, tenhle recept je totiž skvělá netradiční příloha k masu. Zbylé zelí lze použít v receptu yakisoba.
Postup
- Všechny suroviny na těsto dobře promícháme.
- Vyhoďte jádro zelí a poté nasekejte listy zelí na proužky.
- Připravte okonomi omáčku a japonskú majonézu.
Jedna palačinka odpovídá 125 gramům zelí namočeného v těstíčku.
- Na pánev položte tři plátky slaniny a rychle opékejte přibližně minutku.
- Během opékání vložte do nádoby s těstem 125 g nakrájeného zelí.
- Zelí obalíme v těstíčku a s pomocí kleští vybereme a položíme přímo na slaninu.
- Pokračujte ve vaření pár minut, až dokud těsto dostatečně neztuhne.
- Obraťte placku a pokračujte ve vaření na nízkém stupni, další 3 minuty.
- Přendejte na servírovací talíř. Postup opakujte, dokud vám nedojde zelí a těsto.
- Štětcem nebo lžící potřete palačinku omáčku okonomi.
- Posypte ji sušenými bonito vločkami (katsuobushi).
- Hezky pokapejte japonskou majonézou.
- Můžete také posypat mletou řasou nori a nebo zelenou cibulkou.
Ingredience
Postup
- Všechny suroviny na těsto dobře promícháme.
- Vyhoďte jádro zelí a poté nasekejte listy zelí na proužky.
- Připravte okonomi omáčku a japonskú majonézu.
Jedna palačinka odpovídá 125 gramům zelí namočeného v těstíčku.
- Na pánev položte tři plátky slaniny a rychle opékejte přibližně minutku.
- Během opékání vložte do nádoby s těstem 125 g nakrájeného zelí.
- Zelí obalíme v těstíčku a s pomocí kleští vybereme a položíme přímo na slaninu.
- Pokračujte ve vaření pár minut, až dokud těsto dostatečně neztuhne.
- Obraťte placku a pokračujte ve vaření na nízkém stupni, další 3 minuty.
- Přendejte na servírovací talíř. Postup opakujte, dokud vám nedojde zelí a těsto.
- Štětcem nebo lžící potřete palačinku omáčku okonomi.
- Posypte ji sušenými bonito vločkami (katsuobushi).
- Hezky pokapejte japonskou majonézou.
- Můžete také posypat mletou řasou nori a nebo zelenou cibulkou.