Tenhle okonomiyaki recept pochází z japonského města Osaka. Základem téhle umami palačinky je čerstvě nakrájené zelí na proužky, nebo taky možno použít římsky salát, důležité je aby to křupalo. Vejce s moukou utvoří těsto, to slouží jako lepidlo které po uvaření drží celou placku pohromadě. Tenhle recept je inspirován příspěvkem tady.
Prep Time30 mins Cook Time30 mins Total Time1 hr
2 Servings YieldsCategoryMaso, Ostatní, Ryby, Vepřové
Ingredience
Těsto
½ cup hladké mouky
2 vejce
..koření
¼ tsp sůl
¼ tsp cukr
¼ tsp kypřicí prášek
¼ tsp galangal prášek
..voda
½ tsp dashi prášek
¼ cup vody
..nakonec přidáme
250 g zelí
6 plátků slaniny
Okonomi omáčka
¼ tbsp cukru
½ tbsp ústřicové omáčky
1 tbsp kečupu
½ tbsp worcesterské omáčky
Japonská Majonéza
½ cup majonézy
⅛ dashi prášek
½ tsp cukr
1 tsp citronové šťávy
Servírování
Katsuobushi
Japonská Majonéza
Okonomi omáčka
zelená cibulka
posypat namletou řasou nori

Nenechte se zmást fotografií, na vrchu není Katsobushi ale uzená panenka, tenhle recept je totiž skvělá netradiční příloha k masu. Zbylé zelí lze použít v receptu yakisoba.
Postup
Příprava
1
- Všechny suroviny na těsto dobře promícháme.
- Vyhoďte jádro zelí a poté nasekejte listy zelí na proužky.
- Připravte okonomi omáčku a japonskú majonézu.
Palačinka
2
Jedna palačinka odpovídá 125 gramům zelí namočeného v těstíčku.
- Na pánev položte tři plátky slaniny a rychle opékejte přibližně minutku.
- Během opékání vložte do nádoby s těstem 125 g nakrájeného zelí.
- Zelí obalíme v těstíčku a s pomocí kleští vybereme a položíme přímo na slaninu.
- Pokračujte ve vaření pár minut, až dokud těsto dostatečně neztuhne.
- Obraťte placku a pokračujte ve vaření na nízkém stupni, další 3 minuty.
- Přendejte na servírovací talíř. Postup opakujte, dokud vám nedojde zelí a těsto.
Dokončení
3
- Štětcem nebo lžící potřete palačinku omáčku okonomi.
- Posypte ji sušenými bonito vločkami (katsuobushi).
- Hezky pokapejte japonskou majonézou.
- Můžete také posypat mletou řasou nori a nebo zelenou cibulkou.
Ingredients
Těsto
½ cup hladké mouky
2 vejce
..koření
¼ tsp sůl
¼ tsp cukr
¼ tsp kypřicí prášek
¼ tsp galangal prášek
..voda
½ tsp dashi prášek
¼ cup vody
..nakonec přidáme
250 g zelí
6 plátků slaniny
Okonomi omáčka
¼ tbsp cukru
½ tbsp ústřicové omáčky
1 tbsp kečupu
½ tbsp worcesterské omáčky
Japonská Majonéza
½ cup majonézy
⅛ dashi prášek
½ tsp cukr
1 tsp citronové šťávy
Servírování
Katsuobushi
Japonská Majonéza
Okonomi omáčka
zelená cibulka
posypat namletou řasou nori