okonomiyaki recept

Osaka Okonomiyaki

Tenhle okonomiyaki recept pochází z japonského města Osaka. Základem téhle umami palačinky je čerstvě nakrájené zelí na proužky, nebo taky možno použít římsky salát, důležité je aby to křupalo. Vejce s moukou utvoří těsto, to slouží jako lepidlo které po uvaření drží celou placku pohromadě. Tenhle recept je inspirován příspěvkem tady.

Prep Time30 minsCook Time30 minsTotal Time1 hr
AuthorPeterYields2 ServingsCategory, , ,

Ingredience

Těsto
 ½ cup hladké mouky
 2 vejce
..koření
 ¼ tsp sůl
 ¼ tsp cukr
 ¼ tsp kypřicí prášek
 ¼ tsp galangal prášek
..voda
 ½ tsp dashi prášek
 ¼ cup vody
..nakonec přidáme
 250 g zelí
 6 plátků slaniny
Okonomi omáčka
 ¼ tbsp cukru
 ½ tbsp ústřicové omáčky
 1 tbsp kečupu
 ½ tbsp worcesterské omáčky
Japonská Majonéza
 ½ cup majonézy
  dashi prášek
 ½ tsp cukr
 1 tsp citronové šťávy
Servírování
 Katsuobushi
 Japonská Majonéza
 Okonomi omáčka
 zelená cibulka
 posypat namletou řasou nori
okonomiyaki recept

Nenechte se zmást fotografií, na vrchu není Katsobushi ale uzená panenka, tenhle recept je totiž skvělá netradiční příloha k masu. Zbylé zelí lze použít v receptu yakisoba.

Postup

Příprava
1

  • Všechny suroviny na těsto dobře promícháme.
  • Vyhoďte jádro zelí a poté nasekejte listy zelí na proužky.
  • Připravte okonomi omáčku a japonskú majonézu.

Palačinka
2

Jedna palačinka odpovídá 125 gramům zelí namočeného v těstíčku.

  • Na pánev položte tři plátky slaniny a rychle opékejte přibližně minutku.
  • Během opékání vložte do nádoby s těstem 125 g nakrájeného zelí.
  • Zelí obalíme v těstíčku a s pomocí kleští vybereme a položíme přímo na slaninu.
  • Pokračujte ve vaření pár minut, až dokud těsto dostatečně neztuhne.
  • Obraťte placku a pokračujte ve vaření na nízkém stupni, další 3 minuty.
  • Přendejte na servírovací talíř. Postup opakujte, dokud vám nedojde zelí a těsto.

Dokončení
3

  • Štětcem nebo lžící potřete palačinku omáčku okonomi.
  • Posypte ji sušenými bonito vločkami (katsuobushi).
  • Hezky pokapejte japonskou majonézou.
  • Můžete také posypat mletou řasou nori a nebo zelenou cibulkou.

Ingredients

Těsto
 ½ cup hladké mouky
 2 vejce
..koření
 ¼ tsp sůl
 ¼ tsp cukr
 ¼ tsp kypřicí prášek
 ¼ tsp galangal prášek
..voda
 ½ tsp dashi prášek
 ¼ cup vody
..nakonec přidáme
 250 g zelí
 6 plátků slaniny
Okonomi omáčka
 ¼ tbsp cukru
 ½ tbsp ústřicové omáčky
 1 tbsp kečupu
 ½ tbsp worcesterské omáčky
Japonská Majonéza
 ½ cup majonézy
  dashi prášek
 ½ tsp cukr
 1 tsp citronové šťávy
Servírování
 Katsuobushi
 Japonská Majonéza
 Okonomi omáčka
 zelená cibulka
 posypat namletou řasou nori
Osaka Okonomiyaki

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.