Skvělý podzimní nápoj. Podává se horký, takže se skvěle hodí na chladný večer. Recept je postaven na klasickém konceptu hot toddy, ale místo obyčejné vody používáme černý čaj, aby nápoj získal větší komplexnost. Volitelně můžete do směsi nebo jako ozdobu přidat libovolné citrusové plody, protože jako základ používáme Yuzu, není to nutné.
Příprava10 min Vaření5 min Celkem15 min
Ingredience
2 čajová lžička Yuzu
voda
200 ml černý čaj
koření
3 klinčeky
1 skořice
1 badyán
kubebový pepř
volitelně
plátky pomeranče
plátky citronu
plátky zázvoru
alkohol
35 ml whisky
Postup
1
- Vezměte si šálek na čaj a vložte do něj všechno koření, yuzu a všechny volitelné ingredience, nejlépe do kovového čajového síta.
- Zalijte vodou a směs dobře promíchejte.
- Ihned vložte čajový sáček a nechte 2 minuty louhovat.
- Vyjměte všechno koření a čajový sáček. Nápoj naposledy promíchejte.
- Ozdobte několika plátky pomeranče nebo citronu.
Ingredience
2 čajová lžička Yuzu
voda
200 ml černý čaj
koření
3 klinčeky
1 skořice
1 badyán
kubebový pepř
volitelně
plátky pomeranče
plátky citronu
plátky zázvoru
alkohol
35 ml whisky
Postup
1
- Vezměte si šálek na čaj a vložte do něj všechno koření, yuzu a všechny volitelné ingredience, nejlépe do kovového čajového síta.
- Zalijte vodou a směs dobře promíchejte.
- Ihned vložte čajový sáček a nechte 2 minuty louhovat.
- Vyjměte všechno koření a čajový sáček. Nápoj naposledy promíchejte.
- Ozdobte několika plátky pomeranče nebo citronu.