Dill Sauce Koprová Omáčka

Koprová Omáčka

Česká koprová omáčka se v České republice stala populární v průběhu 20. století, zejména v polovině 20. století, v důsledku kulturních vlivů a změn v kulinářských preferencích. Nárůst popularity omáčky se shodoval s dostupností a zavedením nových surovin a chutí do české kuchyně. Předpokládá se, že omáčka byla ovlivněna francouzskou kulinářskou tradicí, která často zahrnuje různé omáčky k masovým pokrmům. Použití kopru v omáčce lze přičíst i vlivu sousedních zemí, kde je kopr běžnou bylinou v jejich kuchyních.

Příprava10 minVaření15 minCelkem25 min
AutorPeterPorce4 PorceKategorie

Ingredience

Jíška
 3 lžíce hladké mouky
 55 g másla
...přidávejte pomalu
 720 ml hovězího vývaru
...na závěr přidejte
 3 čerstvý kopr(žádné stonky)
 180 ml smotany ke šlehání
 3 lžíce cukru
 2 lžíce jablečného octu
 1 čajová lžička soli

Postup

1

  • Vytvořte jíšku.
  • Pomalu přilévejte hovězí vývar.
  • Vařte mouku 20 minut a redukujte do zhoustnutí.
  • Přidejte poslední ingredience.
  • Nechte postát 5 minut a podávejte.

Dill Sauce Koprová Omáčka

Toto je perfektní omáčka pro jakýkoli druh pomalu vařeného hovězího masa. Tato omáčka se také tradičně podává s českým houskovým knedlíkem.

Ingredience

Jíška
 3 lžíce hladké mouky
 55 g másla
...přidávejte pomalu
 720 ml hovězího vývaru
...na závěr přidejte
 3 čerstvý kopr(žádné stonky)
 180 ml smotany ke šlehání
 3 lžíce cukru
 2 lžíce jablečného octu
 1 čajová lžička soli

Postup

1

  • Vytvořte jíšku.
  • Pomalu přilévejte hovězí vývar.
  • Vařte mouku 20 minut a redukujte do zhoustnutí.
  • Přidejte poslední ingredience.
  • Nechte postát 5 minut a podávejte.

Koprová Omáčka

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.