Příprava25 min Vaření5 min Celkem30 min
Ingredients
800 g krátkých žeber
Marináda
1 kiwi(jedno zpracuje 3 kg)
½ hrušky
4 česneky
¼ šálek sójové omáčky
¼ šálek Mirinu(nebo jablečný džus)
2 lžíce cukru
1 lžíce rybí omáčky
½ lžíce sezamového oleje
1 čajová lžička pepře
Marinujte po dobu 8-12 hodin.
Krátká žebra Suwon galbi jsou specialitou korejské provincie Gyeonggi-Do. Říká se, že Suwon galbi vzniklo v restauraci Hwachunok, která byla otevřena ve 40. letech 20. století. V té době byl Suwon největším trhem s dobytkem v zemi, což dává smysl, proč se Hwachunok rozhodl podávat sladká a slaná hovězí žebírka. Galbi si rychle získalo oblibu.
Directions
1
- Dbejte na to, abyste maso nakrájeli na tenké plátky.
- Dbejte na to, abyste maso nařízli.
- Marinujte po dobu 8-12 hodin.
Ingredience
800 g krátkých žeber
Marináda
1 kiwi(jedno zpracuje 3 kg)
½ hrušky
4 česneky
¼ šálek sójové omáčky
¼ šálek Mirinu(nebo jablečný džus)
2 lžíce cukru
1 lžíce rybí omáčky
½ lžíce sezamového oleje
1 čajová lžička pepře
Postup
1
- Dbejte na to, abyste maso nakrájeli na tenké plátky.
- Dbejte na to, abyste maso nařízli.
- Marinujte po dobu 8-12 hodin.