Beef Bulgogi recipe hovězí bulgogi recept

Hovězí Bulgogi

Hovězí bulgogi pochází z provincie Pyongan v Severní Koreji, ale je velmi oblíbeným pokrmem v Jižní Koreji. Nejčastěji marinované plátky hovězího masa, připravený na grilu nebo na plotýnce. Často se také v domácí kuchyni restuje na pánvi. Svíčková, roštěná nebo hrudí jsou často používané kusy hovězího masa pro hovězí bulgogi. Pokud zamíříte na vkusnější verzi, mleté maso můžete nahradit kterýmkoli z těchto kusů masa, případně můžete hovězí bulgogi grilovat.

Příprava15 minVaření15 minCelkem30 min
AutorPeterPorce2 PorceKategorie, ,

Ingredience

 300 g hovězí mleté ​​maso(můžete nahradit hovězími plátky nebo 100g suchým stařeným mletým masem)
Marináda (alespoň 30minut)
 1 houba shitake(sušená, nakrájené na kostičky)
 1 česnek(drcený)
 2 ½ lžíce sójové omáčky
 1 lžíce cukr
 1 lžíce mirin
 1 lžíce ústřicové omáčky
 ½ lžíce oleje z pražených sezamových semínek
 1 štipka černého pepře
 1 štipka soli
 1 štipka MSG
Smažte
 1 zelená cibule(bílá část)
 ½ malá cibule(nakrájené na kostičky)
 marinované maso
Servírování
 2 čajová lžička oleje z pražených sezamových semínek
 smažené vejce
 zelená cibule(zelená část)
 pražená sezamová semínka
Beef Bulgogi recipe hovězí bulgogi recept

Zbylé maso z hovězího bulgogi lze znovu použít v receptu yakisoba.

Postup

1

  • Připravte si marinádu a vložte do ní mleté ​​maso.
  • Marinujte alespoň 30 minut v lednici nebo přes noc.

Vaření
2

  • Připravte si hlubokou pánev, nejlépe silnostěnný wok.
  • Smažte cibuli, dokud mírně nezhnědne.
  • Přidejte marinované maso a vařte na středně vysoké teplotě asi 8 minut.
  • Na úplný závěr přidejte olej z pražených sezamových semínek.

Servírování
3

  • Podávejte na rýži. Navrch přidejte smažené vejce.
  • Posypeme zelenou cibulkou a opečenými sezamovými semínky.

Ingredience

 300 g hovězí mleté ​​maso(můžete nahradit hovězími plátky nebo 100g suchým stařeným mletým masem)
Marináda (alespoň 30minut)
 1 houba shitake(sušená, nakrájené na kostičky)
 1 česnek(drcený)
 2 ½ lžíce sójové omáčky
 1 lžíce cukr
 1 lžíce mirin
 1 lžíce ústřicové omáčky
 ½ lžíce oleje z pražených sezamových semínek
 1 štipka černého pepře
 1 štipka soli
 1 štipka MSG
Smažte
 1 zelená cibule(bílá část)
 ½ malá cibule(nakrájené na kostičky)
 marinované maso
Servírování
 2 čajová lžička oleje z pražených sezamových semínek
 smažené vejce
 zelená cibule(zelená část)
 pražená sezamová semínka

Postup

1

  • Připravte si marinádu a vložte do ní mleté ​​maso.
  • Marinujte alespoň 30 minut v lednici nebo přes noc.

Vaření
2

  • Připravte si hlubokou pánev, nejlépe silnostěnný wok.
  • Smažte cibuli, dokud mírně nezhnědne.
  • Přidejte marinované maso a vařte na středně vysoké teplotě asi 8 minut.
  • Na úplný závěr přidejte olej z pražených sezamových semínek.

Servírování
3

  • Podávejte na rýži. Navrch přidejte smažené vejce.
  • Posypeme zelenou cibulkou a opečenými sezamovými semínky.

Hovězí Bulgogi

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.