Hovězí bulgogi pochází z provincie Pyongan v Severní Koreji, ale je velmi oblíbeným pokrmem v Jižní Koreji. Nejčastěji marinované plátky hovězího masa, připravený na grilu nebo na plotýnce. Často se také v domácí kuchyni restuje na pánvi. Svíčková, roštěná nebo hrudí jsou často používané kusy hovězího masa pro hovězí bulgogi. Pokud zamíříte na vkusnější verzi, mleté maso můžete nahradit kterýmkoli z těchto kusů masa, případně můžete hovězí bulgogi grilovat.
Prep Time15 mins Cook Time15 mins Total Time30 mins
2 Servings YieldsCategoryHovězí, Maso, Rýže
Ingredience
300 g hovězí mleté maso
Marináda (alespoň 30minut)
1 houba shitake
1 česnek
2 ½ tbsp sójové omáčky
1 tbsp cukr
1 tbsp mirin
1 tbsp ústřicové omáčky
½ tbsp oleje z pražených sezamových semínek
1 pinch černého pepře
1 pinch soli
1 pinch MSG
Smažte
1 zelená cibule
½ malá cibule
marinované maso
Servírování
2 tsp oleje z pražených sezamových semínek
smažené vejce
zelená cibule
pražená sezamová semínka

Zbylé maso z hovězího bulgogi lze znovu použít v receptu yakisoba.
Postup
1
- Připravte si marinádu a vložte do ní mleté maso.
- Marinujte alespoň 30 minut v lednici nebo přes noc.
Vaření
2
- Připravte si hlubokou pánev, nejlépe silnostěnný wok.
- Smažte cibuli, dokud mírně nezhnědne.
- Přidejte marinované maso a vařte na středně vysoké teplotě asi 8 minut.
- Na úplný závěr přidejte olej z pražených sezamových semínek.
Servírování
3
- Podávejte na rýži. Navrch přidejte smažené vejce.
- Posypeme zelenou cibulkou a opečenými sezamovými semínky.
Ingredients
300 g hovězí mleté maso
Marináda (alespoň 30minut)
1 houba shitake
1 česnek
2 ½ tbsp sójové omáčky
1 tbsp cukr
1 tbsp mirin
1 tbsp ústřicové omáčky
½ tbsp oleje z pražených sezamových semínek
1 pinch černého pepře
1 pinch soli
1 pinch MSG
Smažte
1 zelená cibule
½ malá cibule
marinované maso
Servírování
2 tsp oleje z pražených sezamových semínek
smažené vejce
zelená cibule
pražená sezamová semínka