Hovězí bulgogi pochází z provincie Pyongan v Severní Koreji, ale je velmi oblíbeným pokrmem v Jižní Koreji. Nejčastěji marinované plátky hovězího masa, připravený na grilu nebo na plotýnce. Často se také v domácí kuchyni restuje na pánvi. Svíčková, roštěná nebo hrudí jsou často používané kusy hovězího masa pro hovězí bulgogi. Pokud zamíříte na vkusnější verzi, mleté maso můžete nahradit kterýmkoli z těchto kusů masa, případně můžete hovězí bulgogi grilovat.
Příprava15 min Vaření15 min Celkem30 min
Ingredience
300 g hovězí mleté maso(můžete nahradit hovězími plátky nebo 100g suchým stařeným mletým masem)
Marináda (alespoň 30minut)
1 houba shitake(sušená, nakrájené na kostičky)
1 česnek(drcený)
2 ½ lžíce sójové omáčky
1 lžíce cukr
1 lžíce mirin
1 lžíce ústřicové omáčky
½ lžíce oleje z pražených sezamových semínek
1 štipka černého pepře
1 štipka soli
1 štipka MSG
Smažte
1 zelená cibule(bílá část)
½ malá cibule(nakrájené na kostičky)
marinované maso
Servírování
2 čajová lžička oleje z pražených sezamových semínek
smažené vejce
zelená cibule(zelená část)
pražená sezamová semínka
Zbylé maso z hovězího bulgogi lze znovu použít v receptu yakisoba.
Postup
1
- Připravte si marinádu a vložte do ní mleté maso.
- Marinujte alespoň 30 minut v lednici nebo přes noc.
Vaření
2
- Připravte si hlubokou pánev, nejlépe silnostěnný wok.
- Smažte cibuli, dokud mírně nezhnědne.
- Přidejte marinované maso a vařte na středně vysoké teplotě asi 8 minut.
- Na úplný závěr přidejte olej z pražených sezamových semínek.
Servírování
3
- Podávejte na rýži. Navrch přidejte smažené vejce.
- Posypeme zelenou cibulkou a opečenými sezamovými semínky.
Ingredience
300 g hovězí mleté maso(můžete nahradit hovězími plátky nebo 100g suchým stařeným mletým masem)
Marináda (alespoň 30minut)
1 houba shitake(sušená, nakrájené na kostičky)
1 česnek(drcený)
2 ½ lžíce sójové omáčky
1 lžíce cukr
1 lžíce mirin
1 lžíce ústřicové omáčky
½ lžíce oleje z pražených sezamových semínek
1 štipka černého pepře
1 štipka soli
1 štipka MSG
Smažte
1 zelená cibule(bílá část)
½ malá cibule(nakrájené na kostičky)
marinované maso
Servírování
2 čajová lžička oleje z pražených sezamových semínek
smažené vejce
zelená cibule(zelená část)
pražená sezamová semínka
Postup
1
- Připravte si marinádu a vložte do ní mleté maso.
- Marinujte alespoň 30 minut v lednici nebo přes noc.
Vaření
2
- Připravte si hlubokou pánev, nejlépe silnostěnný wok.
- Smažte cibuli, dokud mírně nezhnědne.
- Přidejte marinované maso a vařte na středně vysoké teplotě asi 8 minut.
- Na úplný závěr přidejte olej z pražených sezamových semínek.
Servírování
3
- Podávejte na rýži. Navrch přidejte smažené vejce.
- Posypeme zelenou cibulkou a opečenými sezamovými semínky.