Velmi jednoduchý recept na ochucení masa na hamburgery, bez ohledu na to, jaký hamburger se chystáte připravit, hovězí nebo vepřový, rozplácnutý nebo tlustý. Vždy platí že nejlepší maso je čerstvě namleto. Vždy volte tučnější maso jako je hovězí nebo vepřová plec nebo krk. Ja osobně preferuju "smashed" burger, maso je na tenko roztlačeno na planči. Roztlačením masa se zajistí perfektní kontakt s grilovací plochou a na mase se do zlatova opeče na celé ploše.
Příprava10 min Vaření10 min Celkem20 min
Ingredience
250 g Mleté hovězí nebo vepřové maso
1 čajová lžička MSG
1 čajová lžička soli
½ čajová lžička černého pepřu
Volitelné (neodzkoušeno)
česnekový prášek
cibulový prášek
bylinky(sušené, šalvěj, majoránka, tymián atd.)
Postup
1
- Rukou dobře promíchejte a vytvořte kuličky připravené k rozmačkání.
- Pokud děláte “smashed” hamburgery, potřebujete silný lis na hamburgery, abyste dosáhli velkého kontaktu s grilovací plochou.
- Ideální teplota povrchu roštu je 180C až 200C.
- Vždy se doporučuje upéct si vlastní bulky.
Ingredience
250 g Mleté hovězí nebo vepřové maso
1 čajová lžička MSG
1 čajová lžička soli
½ čajová lžička černého pepřu
Volitelné (neodzkoušeno)
česnekový prášek
cibulový prášek
bylinky(sušené, šalvěj, majoránka, tymián atd.)
Postup
1
- Rukou dobře promíchejte a vytvořte kuličky připravené k rozmačkání.
- Pokud děláte “smashed” hamburgery, potřebujete silný lis na hamburgery, abyste dosáhli velkého kontaktu s grilovací plochou.
- Ideální teplota povrchu roštu je 180C až 200C.
- Vždy se doporučuje upéct si vlastní bulky.