Pumpkin Soup Dýňová Polévka

Dýňová Polévka

Dýně pocházely z Ameriky a domorodé obyvatelstvo je hojně pěstovalo dlouho před příchodem Evropanů. Domorodé americké kmeny, jako Algonkini a Irokézové, využívaly dýně ve své stravě a začleňovaly je do dušených pokrmů, polévek a dalších pokrmů.

Příprava30 minVaření1 hrCelkem1 hr 30 min
AutorPeterPorce4 PorceKategorie,

Ingredience

Pečení dýně
 1 dýně
 2 stroužky česneku(mleté)
 2 stonky rozmarýnu
 2 lžíce olivového oleje
 sůl a pepř
Restujte
 1 lžíce olivového oleje
 1 cibule(nakrájené na kostičky)
 1 štipka muškátového oříšeku
...přidáme
 30 g parmazánu
 pečená dýně(shora)
 800 ml kuřecího vývaru(množství závisí na požadované konzistenci)
 100 ml smetany ke šlehání
...zjemníme
 15 g másla
Servírovaní
 houby(plátky smažené na pánvi)
 hobliny parmazánu
 chilli
Pumpkin Soup Dýňová Polévka

S evropskou kolonizací Ameriky upoutaly dýně a tykve pozornost evropských osadníků, kteří tuto všestrannou zeleninu začlenili do svých vlastních kulinářských tradic. Dýňová polévka se začala objevovat v prvních amerických kuchařských knihách v 18. a 19. století a ukazovala vliv domorodých technik vaření na evropsko-americkou kuchyni.

V jiných částech světa, zejména v Evropě a Austrálii, se dýňová polévka stala také populární. Běžně se užívá jako uklidňující a zahřívací pokrm během podzimních a zimních měsíců. Variace mohou zahrnovat další přísady, jako je cibule, česnek, bylinky a koření, v závislosti na regionálních preferencích.

Postup

Pečení dýně
1

  • Očistěte dýni, vyjměte semínka, nakrájejte ji.
  • Vložte jej do mísy včetně nakrájeného česneku, olivového oleje a soli.
  • Dobře promíchejte, dokud nebude vše dobře obalené.
  • Vložte na plech a pečte v troubě na 170°C.
  • Vařte přibližně 30 minut až 1 hodinu, dokud dýně nezměkne.
  • Odložte stranou.

Sauté
2

  • Na polévku rozehřejte olivový olej ve velkém hrnci.
  • Přidejte cibuli a vařte 5–6 minut, dokud nebude měkká a průsvitná
  • Nakonec přidejte trochu nastrouhaného muškátového oříšku.

...přidáme
3

  • Vmíchejte dýni a parmazán a poté zalijte vývarem.
  • Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte 10–12 minut.
  • Vmíchejte smetanu a minutu zahřívejte.

...zjemníme
4

  • Nyní vše rozmixujte do hladka, ideálně použijte ponorný mixér.
  • Přidejte máslo a znovu rozmixujte, abyste získali sametově hladkou texturu.

Servírovaní
5

  • Ozdobte podle svých preferencí.

Ingredience

Pečení dýně
 1 dýně
 2 stroužky česneku(mleté)
 2 stonky rozmarýnu
 2 lžíce olivového oleje
 sůl a pepř
Restujte
 1 lžíce olivového oleje
 1 cibule(nakrájené na kostičky)
 1 štipka muškátového oříšeku
...přidáme
 30 g parmazánu
 pečená dýně(shora)
 800 ml kuřecího vývaru(množství závisí na požadované konzistenci)
 100 ml smetany ke šlehání
...zjemníme
 15 g másla
Servírovaní
 houby(plátky smažené na pánvi)
 hobliny parmazánu
 chilli

Postup

Pečení dýně
1

  • Očistěte dýni, vyjměte semínka, nakrájejte ji.
  • Vložte jej do mísy včetně nakrájeného česneku, olivového oleje a soli.
  • Dobře promíchejte, dokud nebude vše dobře obalené.
  • Vložte na plech a pečte v troubě na 170°C.
  • Vařte přibližně 30 minut až 1 hodinu, dokud dýně nezměkne.
  • Odložte stranou.

Sauté
2

  • Na polévku rozehřejte olivový olej ve velkém hrnci.
  • Přidejte cibuli a vařte 5–6 minut, dokud nebude měkká a průsvitná
  • Nakonec přidejte trochu nastrouhaného muškátového oříšku.

...přidáme
3

  • Vmíchejte dýni a parmazán a poté zalijte vývarem.
  • Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte 10–12 minut.
  • Vmíchejte smetanu a minutu zahřívejte.

...zjemníme
4

  • Nyní vše rozmixujte do hladka, ideálně použijte ponorný mixér.
  • Přidejte máslo a znovu rozmixujte, abyste získali sametově hladkou texturu.

Servírovaní
5

  • Ozdobte podle svých preferencí.

Dýňová Polévka

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.