Příprava5 min Vaření1 min Celkem6 min
Ingredience
¼ rostlinného oleje
¼ cibulového prášku
¼ česnekového prášku
¼ curry prášku
¼ sladké papriky
¼ šálek kečupu
½ lžíce worcesterové omáčky
½ lžíce jablečného octa
¾ čajová lžička hnědého cukru
sůl & pepř
![Currywurst Sauce Currywurst Omáčka](https://i0.wp.com/homecooked.cz/wp-content/uploads/2023/06/currywurst-g142b4f0e7_1280.jpg?fit=1280%2C720&ssl=1)
Původ omáčky Currywurst je často připisován Hertě Heuwer, Berlíňance, která údajně vynalezla omáčku v roce 1949. Podle příběhu Heuwer získával kečup a kari od britských vojáků umístěných v Berlíně a experimentoval s vytvořením jedinečná omáčka ke grilovaným klobásám, které prodávala ze stánku s pouličním jídlem. Kečup smíchala s kari a nějakým dalším kořením, aby vytvořila chuťovou kombinaci, která si mezi místními rychle získala oblibu.
Postup
1
Vše smícháme dohromady. Podáváme přímo na klobáse nebo vedle.
Ingredience
¼ rostlinného oleje
¼ cibulového prášku
¼ česnekového prášku
¼ curry prášku
¼ sladké papriky
¼ šálek kečupu
½ lžíce worcesterové omáčky
½ lžíce jablečného octa
¾ čajová lžička hnědého cukru
sůl & pepř
Postup
1
Vše smícháme dohromady. Podáváme přímo na klobáse nebo vedle.