Currywurst Sauce Currywurst Omáčka

Currywurst Omáčka

Příprava5 minVaření1 minCelkem6 min
AutorPeterPorce1 PorceKategorie

Ingredience

 ¼ rostlinného oleje
 ¼ cibulového prášku
 ¼ česnekového prášku
 ¼ curry prášku
 ¼ sladké papriky
 ¼ šálek kečupu
 ½ lžíce worcesterové omáčky
 ½ lžíce jablečného octa
 ¾ čajová lžička hnědého cukru
 sůl & pepř
Currywurst Sauce Currywurst Omáčka

Původ omáčky Currywurst je často připisován Hertě Heuwer, Berlíňance, která údajně vynalezla omáčku v roce 1949. Podle příběhu Heuwer získával kečup a kari od britských vojáků umístěných v Berlíně a experimentoval s vytvořením jedinečná omáčka ke grilovaným klobásám, které prodávala ze stánku s pouličním jídlem. Kečup smíchala s kari a nějakým dalším kořením, aby vytvořila chuťovou kombinaci, která si mezi místními rychle získala oblibu.

Postup

1

Vše smícháme dohromady. Podáváme přímo na klobáse nebo vedle.

Ingredience

 ¼ rostlinného oleje
 ¼ cibulového prášku
 ¼ česnekového prášku
 ¼ curry prášku
 ¼ sladké papriky
 ¼ šálek kečupu
 ½ lžíce worcesterové omáčky
 ½ lžíce jablečného octa
 ¾ čajová lžička hnědého cukru
 sůl & pepř

Postup

1

Vše smícháme dohromady. Podáváme přímo na klobáse nebo vedle.

Currywurst Omáčka

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.