Příprava5 min Vaření1 min Celkem6 min
Ingredience
¼ rostlinného oleje
¼ cibulového prášku
¼ česnekového prášku
¼ curry prášku
¼ sladké papriky
¼ šálek kečupu
½ lžíce worcesterové omáčky
½ lžíce jablečného octa
¾ čajová lžička hnědého cukru
sůl & pepř
Původ omáčky Currywurst je často připisován Hertě Heuwer, Berlíňance, která údajně vynalezla omáčku v roce 1949. Podle příběhu Heuwer získával kečup a kari od britských vojáků umístěných v Berlíně a experimentoval s vytvořením jedinečná omáčka ke grilovaným klobásám, které prodávala ze stánku s pouličním jídlem. Kečup smíchala s kari a nějakým dalším kořením, aby vytvořila chuťovou kombinaci, která si mezi místními rychle získala oblibu.
Postup
1
Vše smícháme dohromady. Podáváme přímo na klobáse nebo vedle.
Ingredience
¼ rostlinného oleje
¼ cibulového prášku
¼ česnekového prášku
¼ curry prášku
¼ sladké papriky
¼ šálek kečupu
½ lžíce worcesterové omáčky
½ lžíce jablečného octa
¾ čajová lžička hnědého cukru
sůl & pepř
Postup
1
Vše smícháme dohromady. Podáváme přímo na klobáse nebo vedle.