Slepičí polévka je po staletí, ne-li tisíciletí, uklidňujícím pokrmem a lékem pro nemocné napříč různými kulturami. Původ a vývoj kuřecí polévky jsou zakořeněny ve starověkých kulinářských tradicích a je těžké určit přesný začátek. Dávno před zaznamenanou historií starověké národy vařily kosti, maso a někdy i zeleninu ve vodě, aby vytvořily výživné vývary. I když je obtížné určit konkrétní původ kuřecího vývaru, je bezpečné předpokládat, že jakmile lidé začali domestikovat drůbež, začali vyrábět vývar z kuřete.
Ingredience
Ve starověkém Řecku byl lékař Hippokrates (asi 460 – 370 př. n. l.) znám tím, že používal čiré vývary, včetně kuřecího, k léčbě pacientů, zejména těch s trávicími potížemi. Čirost vývaru byla pravděpodobně důležitá pro zajištění jeho čistoty a jemnosti.
Postup
- Kuřecí kosti dobře opláchněte.
- Vložte všechny ingredience do hrnce.
- Podlijeme studenou vodou, aby pokryla všechny ingredience.
- Nechte sedět ve studené vodě po dobu 30-60 minut.
- Pomalu přiveďte na teplotu a vařte 6 až 12 hodin na LOW.
Ingredience
Postup
- Kuřecí kosti dobře opláchněte.
- Vložte všechny ingredience do hrnce.
- Podlijeme studenou vodou, aby pokryla všechny ingredience.
- Nechte sedět ve studené vodě po dobu 30-60 minut.
- Pomalu přiveďte na teplotu a vařte 6 až 12 hodin na LOW.