Chimichurri je jedním z těch tajemných receptů, u kterých vlastně vůbec netušíme, jak a kdo je vytvořil. V knihách, které popisují jídlo Latinské Ameriky a které byly napsány před rokem 1991, se chimichurri neobjevuje, s výjimkou brožury s recepty, která doprovázela pevnou vazbu v sérii Time-Life "Foods of the World". Zdá se, že omáčka se dostala do popředí poté, co se na scéně objevila vlna knih o grilování. Zdá se, že původ je ze Sicílie, ale to je opravdu jen spekulace.
Příprava15 min Celkem15 min
Ingredience
1 čerstvé petrželky
1 čerstvého oregana
2 stroužky česneku mletého
1 malá cibule(červená nebo šalotka)
2 lžíce octa podle vlastního výběru(původně červený vinný ocet)
4 lžíce olivového oleje
1 štipka soli a pepře
Postup
1
Vše nakrájejte na drobno a smíchejte.
Nepoužívejte kuchyňský robot, jinak ztratíte strukturu.

Ingredience
1 čerstvé petrželky
1 čerstvého oregana
2 stroužky česneku mletého
1 malá cibule(červená nebo šalotka)
2 lžíce octa podle vlastního výběru(původně červený vinný ocet)
4 lžíce olivového oleje
1 štipka soli a pepře
Postup
1
Vše nakrájejte na drobno a smíchejte.
Nepoužívejte kuchyňský robot, jinak ztratíte strukturu.