Chimichurri “Omáčka”

Chimichurri je jedním z těch tajemných receptů, u kterých vlastně vůbec netušíme, jak a kdo je vytvořil. V knihách, které popisují jídlo Latinské Ameriky a které byly napsány před rokem 1991, se chimichurri neobjevuje, s výjimkou brožury s recepty, která doprovázela pevnou vazbu v sérii Time-Life "Foods of the World". Zdá se, že omáčka se dostala do popředí poté, co se na scéně objevila vlna knih o grilování. Zdá se, že původ je ze Sicílie, ale to je opravdu jen spekulace.

Příprava15 minCelkem15 min
AutorPeterPorce1 PorceKategorie,

Ingredience

 1 čerstvé petrželky
 1 čerstvého oregana
 2 stroužky česneku mletého
 1 malá cibule(červená nebo šalotka)
 2 lžíce octa podle vlastního výběru(původně červený vinný ocet)
 4 lžíce olivového oleje
 1 štipka soli a pepře

Postup

1

Vše nakrájejte na drobno a smíchejte.
Nepoužívejte kuchyňský robot, jinak ztratíte strukturu.

Ingredience

 1 čerstvé petrželky
 1 čerstvého oregana
 2 stroužky česneku mletého
 1 malá cibule(červená nebo šalotka)
 2 lžíce octa podle vlastního výběru(původně červený vinný ocet)
 4 lžíce olivového oleje
 1 štipka soli a pepře

Postup

1

Vše nakrájejte na drobno a smíchejte.
Nepoužívejte kuchyňský robot, jinak ztratíte strukturu.

Chimichurri “Omáčka”

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.