Cheesesteak Rolls Cheesesteak Sendvič

Cheesesteak Sendvič

Původ cheesesteaku je často připisován Patu Olivierimu, prodejci párků v rohlíku v jižní Philadelphii. Ve třicátých letech minulého století Pat a jeho bratr Harry provozovali skromný stánek s párky v rohlíku poblíž italského trhu v Jižní Philadelphii. Jednoho dne v roce 1930 se Pat rozhodl experimentovat s hovězím masem a griloval ho na svém grilu. Do směsi přidal trochu cibule a vařené maso a cibuli vložil do italského sendviče. Projíždějící taxikář, zaujatý vůní ho požádal zda by mohl nový výtvor vyzkoušet. Řidič si to tak zamiloval, že to rozšířilo a „steakový sendvič“, na kterém si pochutnal taxikář se náhle dožadovalo celé sousedství.

Příprava30 minVaření20 minCelkem50 min
AutorPeterPorce2 PorceKategorie

Ingredients

Těsto
 97 ml vody
 80 g hladké moukly
 80 g chlebové mouky
 2,10 g soli
 1,60 g instantního sušeného droždí
 15 g sádla(nebo rostlinný olej)
 5 g černý sirup(black treacle)
Cheesesteak Rolls Cheesesteak Sendvič

Jakmile se zprávy o lahodném sendviči rozšířily, bratři Olivieri se rozhodli zaměřit se na prodej sendvičů se sýrovým steakem místo párků v rohlíku. V roce 1933 otevřeli novou restauraci s názvem „Pat's King of Steaks“, která funguje dodnes a je považována za jedno z ikonických míst pro cheesesteaky ve Philadelphii.

Postup

1

  • Smíchejte všechny ingredience v míse mixéru a důkladně je promíchejte.
  • Přikryjte a nechte 15–20 minut odpočinout (autolýza).
  • Těsto hněteme 3–5 minut, dokud nebude hladké.

První kynutí
2

  • Zakryjte a kyněte, dokud nezdvojnásobí svůj objem, asi 30–60 minut.
  • Vyklopte těsto a udělejte několikrát těsto přeložte.

Fermentace
3

  • Rozdělte jej na dva stejně velké kusy.
  • Vytvořte kuličky a vložte je do prostorných nádob a pevně uzavřete.
  • Těsto vložte na 12–48 hodin do lednice.

Tvarování
4

  • Těsto nechte stabilizovat se na pokojovou teplotu.
  • Těsto vytvarujte pomocí válečku do tvaru trojúhelníku.
  • Začněte úzkým koncem trojúhelníku a těsto srolujte do tvaru rohlíku.
  • Začněte uprostřed a natáhněte těsto na požadovanou délku jemným válením.

Pečení
5

  • Položte rohlíky na pečící papír.
  • Zakryjte sendviče plastovou fólií a nechte kynout posledních 30 minut.
  • Předehřejte si troubu na 425F / 220C. Umístěte prázdný hluboký plech na dno.
  • Sendviče jsou připraveny k pečení, když se zdvojnásobí, a jsou elastické na dotek.
  • Sendviče pečte v páře 16–18 minut a v polovině otočte.

Odpočinek
6

  • Nechte rolky úplně vychladnout (30–60 minut)
  • Abyste dosáhli nejlepších výsledků, uložte je alespoň na 3–4 hodiny do plastového sáčku, než je nařežete.

More from history

Dalším významným hráčem v historii cheesesteakové rolky je Geno's Steaks, kterou založil Joe Vento v roce 1966, hned přes ulici od Pat's. Rivalita mezi Pat's a Geno's se stala legendární a zůstávají dvě z nejslavnějších míst pro cheesesteak ve Filadelfii, která přitahují turisty i místní obyvatele.

Rolky se sýrovým steakem se tradičně skládají z nakrájeného ribeye nebo "top round" steaku, restované cibule a roztaveného sýra (obvykle provolone, American nebo Cheez Whiz) podávaného v dlouhém, křupavém sendviči. V průběhu let se objevily variace s přísadami jako paprika, houby a dokonce i kečup, majonéza nebo pálivá omáčka podle individuálních preferencí.

Cheesesteak Rolls Genos

Ingredience

Těsto
 97 ml vody
 80 g hladké moukly
 80 g chlebové mouky
 2,10 g soli
 1,60 g instantního sušeného droždí
 15 g sádla(nebo rostlinný olej)
 5 g černý sirup(black treacle)

Postup

1

  • Smíchejte všechny ingredience v míse mixéru a důkladně je promíchejte.
  • Přikryjte a nechte 15–20 minut odpočinout (autolýza).
  • Těsto hněteme 3–5 minut, dokud nebude hladké.

První kynutí
2

  • Zakryjte a kyněte, dokud nezdvojnásobí svůj objem, asi 30–60 minut.
  • Vyklopte těsto a udělejte několikrát těsto přeložte.

Fermentace
3

  • Rozdělte jej na dva stejně velké kusy.
  • Vytvořte kuličky a vložte je do prostorných nádob a pevně uzavřete.
  • Těsto vložte na 12–48 hodin do lednice.

Tvarování
4

  • Těsto nechte stabilizovat se na pokojovou teplotu.
  • Těsto vytvarujte pomocí válečku do tvaru trojúhelníku.
  • Začněte úzkým koncem trojúhelníku a těsto srolujte do tvaru rohlíku.
  • Začněte uprostřed a natáhněte těsto na požadovanou délku jemným válením.

Pečení
5

  • Položte rohlíky na pečící papír.
  • Zakryjte sendviče plastovou fólií a nechte kynout posledních 30 minut.
  • Předehřejte si troubu na 425F / 220C. Umístěte prázdný hluboký plech na dno.
  • Sendviče jsou připraveny k pečení, když se zdvojnásobí, a jsou elastické na dotek.
  • Sendviče pečte v páře 16–18 minut a v polovině otočte.

Odpočinek
6

  • Nechte rolky úplně vychladnout (30–60 minut)
  • Abyste dosáhli nejlepších výsledků, uložte je alespoň na 3–4 hodiny do plastového sáčku, než je nařežete.

Cheesesteak Sendvič

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.