Cannelloni Di Carne

Cannelloni s Hovězím Ragú

Příprava30 minVaření20 minCelkem50 min
AutorPeterPorce2 PorceKategorie, ,

Ingredience

 4 těstoviny cannelloni
Restujte
 1 lžíce olivového oleje
 1 cibule(nakrájená na kostičky)
 2 stroužky česneku(nakrájené na kostičky)
 2 řapíky celeru(nakrájené na kostičky)
 200 g mletého hovězího masa
...podlijeme
 ¼ šálek vína(červeného nebo bílého)
 ¼ šálek mléka
 ½ plechovky rajčat(nakrájené na kostičky)
...koření
 ¼ čajová lžička muškátového oříšku(nastrouhaný)
 ½ čajová lžička soli
 ¼ čajová lžička pepře(čerstvě mletý)
 1 čajová lžička petrželky(nebo jakákoli jiná bylinka, dobře rozdrcená nožem)
 1 bobkový list
...navrch
 ¼ šálek parmazánu(nebo jiný sýr, nastrouhaný)
Cannelloni Di Carne

První písemná zmínka o cannelloni pochází od Gia Batta Magiho z Arezza, který je uvedl mezi svými toskánskými recepty. Uvádí se však, že k jejich zrodu došlo krátce poté v Kampánii, víceméně v první polovině devatenáctého století. V té době se neapolský kuchař Vincenzo Corrado ve své knize "Kuchař Galante" zmínil o receptu na velké pacchero , které se nejprve uvaří a poté naplní nádivkou z masa a lanýžů a poté se přelije masovou omáčkou a upeče.

Ačkoli vynález cannelloni zůstává nejistý a ačkoli existuje jen málo dobových spisů a kuchařek, které se o něm zmiňují, předpokládá se, že se původně jednalo o chudý pokrm a sbírku zbytků , které se konzumovaly zejména během svátků.

Existuje mnoho variant tohoto receptu, také vegetariánské verze plněné špenátem a sýrem ricotta. Některé recepty navíc požadují před sýrovou vrstvou ještě bešamelovou omáčku, nicméně si myslím, že to není nezbytně nutné, protože to přidává spoustu práce navíc. Podle mého názoru je to zbytečné, protože to výrazně nezmění texturu ani chuťový profil.

Postup

Ragú
1

Řidší omáčka a lehce opečené hovězí maso jsou v tomto receptu velmi důležité, protože k vaření cannelloni potřebujeme tekutinu. Snažte se najít rovnováhu a ujistěte se, že omáčka není příliš hustá, ale ani příliš řídká, někde uprostřed.

  • Na pánev přidejte olivový olej a 2 minuty na něm osmahněte cibuli, celer a česnek.
  • Přidejte mleté hovězí maso a krátce orestujte, dokud už není syrové a mírně zezlátne.
  • Pánev podlijte vínem a nechte zredukovat.
  • Poté přidejte mléko a rajčata, muškátový oříšek, bobkový list, sůl a pepř.
  • Krátce povařte 5 až 10 minut, dokud se mírně nezredukuje.
  • Jakmile má omáčka požadovanou konzistenci, přidáme čerstvé bylinky a dobře promícháme.

Pečení
2

Cannelloni nejlépe naplníte přímo v zapékací misce. Postavte je na výšku a jednoduše je naplňte lžící. Ujistěte se, že jste si pořídili zapékací misku, která se dokonale hodí pro množství připravovaných cannelloni. Je lepší mít menší zapékací mísu než větší, protože můžete cannelloni vždy položit na sebe. Cannelloni musí být zcela pokryty ragú, jinak se nepropečou a těstoviny se vysuší.

  • Předehřejte troubu na 180 °C na ventilátor.
  • Přímo v zapékací misce naplňte cannelloni hotovým ragù.
  • Naskládejte cannelloni a zcela je přikryjte zbývajícím ragù.
  • Vrch vysypeme nastrouhaný sýrem.
  • Vložte zapékací misku do předehřáté trouby na přibližně 15-20 minut.
  • Doba pečení závisí na těstovinách a doporučuji je občas propíchnout, abyste je zkontrolovali.
  • Dbejte na to, abyste těstoviny nepřevařili, je naprosto možné dosáhnout al dentne.
  • Jakmile jsou těstoviny uvařené k vaší spokojenosti, vyjměte je z trouby a podávejte posypané ragú a sýrem.

Ingredience

 4 těstoviny cannelloni
Restujte
 1 lžíce olivového oleje
 1 cibule(nakrájená na kostičky)
 2 stroužky česneku(nakrájené na kostičky)
 2 řapíky celeru(nakrájené na kostičky)
 200 g mletého hovězího masa
...podlijeme
 ¼ šálek vína(červeného nebo bílého)
 ¼ šálek mléka
 ½ plechovky rajčat(nakrájené na kostičky)
...koření
 ¼ čajová lžička muškátového oříšku(nastrouhaný)
 ½ čajová lžička soli
 ¼ čajová lžička pepře(čerstvě mletý)
 1 čajová lžička petrželky(nebo jakákoli jiná bylinka, dobře rozdrcená nožem)
 1 bobkový list
...navrch
 ¼ šálek parmazánu(nebo jiný sýr, nastrouhaný)

Postup

Ragú
1

Řidší omáčka a lehce opečené hovězí maso jsou v tomto receptu velmi důležité, protože k vaření cannelloni potřebujeme tekutinu. Snažte se najít rovnováhu a ujistěte se, že omáčka není příliš hustá, ale ani příliš řídká, někde uprostřed.

  • Na pánev přidejte olivový olej a 2 minuty na něm osmahněte cibuli, celer a česnek.
  • Přidejte mleté hovězí maso a krátce orestujte, dokud už není syrové a mírně zezlátne.
  • Pánev podlijte vínem a nechte zredukovat.
  • Poté přidejte mléko a rajčata, muškátový oříšek, bobkový list, sůl a pepř.
  • Krátce povařte 5 až 10 minut, dokud se mírně nezredukuje.
  • Jakmile má omáčka požadovanou konzistenci, přidáme čerstvé bylinky a dobře promícháme.

Pečení
2

Cannelloni nejlépe naplníte přímo v zapékací misce. Postavte je na výšku a jednoduše je naplňte lžící. Ujistěte se, že jste si pořídili zapékací misku, která se dokonale hodí pro množství připravovaných cannelloni. Je lepší mít menší zapékací mísu než větší, protože můžete cannelloni vždy položit na sebe. Cannelloni musí být zcela pokryty ragú, jinak se nepropečou a těstoviny se vysuší.

  • Předehřejte troubu na 180 °C na ventilátor.
  • Přímo v zapékací misce naplňte cannelloni hotovým ragù.
  • Naskládejte cannelloni a zcela je přikryjte zbývajícím ragù.
  • Vrch vysypeme nastrouhaný sýrem.
  • Vložte zapékací misku do předehřáté trouby na přibližně 15-20 minut.
  • Doba pečení závisí na těstovinách a doporučuji je občas propíchnout, abyste je zkontrolovali.
  • Dbejte na to, abyste těstoviny nepřevařili, je naprosto možné dosáhnout al dentne.
  • Jakmile jsou těstoviny uvařené k vaší spokojenosti, vyjměte je z trouby a podávejte posypané ragú a sýrem.

Cannelloni s Hovězím Ragú

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.