Rychlý recept, který vyžaduje minimální úsilí a peče se téměř sám. Recept na broskvový koláč je bezpochyby sladkým drobivým překvapením pro každou příležitost.
Příprava10 min Vaření30 min Celkem40 min
Ingredients
Ovoce
4 pt broskve(nebo jiné ovoce jako náhrada)
2 lžíce cukru
⅛ čajová lžička skořice
⅛ čajová lžička muškátového oříšku
½ čajová lžička citronové šťávy
1 čajová lžička kukuřičného škrobu
Drobenka
½ šálek hladké mouky
2 lžíce cukru
½ čajová lžička prášku do pečiva
¼ čajová lžička soli
45 g nesoleného másla
2 lžíce vroucí vody
Directions
Příprava
1
- Broskve vložte na několik minut do vroucí vody.
- Vyjměte je z horké lázně a vložte do ledové vody.
- Broskve oloupejte a nakrájejte na malé klínky.
- Předehřejte troubu na 220C.
- Broskve smíchejte s cukrem, kořením, kukuřičným škrobem a šťávou.
Pečení
2
- Pečeme v předehřáté troubě na 220C / 428F po dobu 10 minut.
- Zatímco se broskve pečou připravte si drobenku.
- Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
- Vmíchejte máslo a nakonec přidejte horkou vodu.
- Po uplynutí 10 minut broskve vyjmeme a položíme na ně připravenu drobenku.
- Vraťte do trouby na 20 minut, dokud nezezlátnou.
Ingredience
Ovoce
4 pt broskve(nebo jiné ovoce jako náhrada)
2 lžíce cukru
⅛ čajová lžička skořice
⅛ čajová lžička muškátového oříšku
½ čajová lžička citronové šťávy
1 čajová lžička kukuřičného škrobu
Drobenka
½ šálek hladké mouky
2 lžíce cukru
½ čajová lžička prášku do pečiva
¼ čajová lžička soli
45 g nesoleného másla
2 lžíce vroucí vody
Rychlý recept, který vyžaduje minimální úsilí a peče se téměř sám. Recept na broskvový koláč je bezpochyby sladkým drobivým překvapením pro každou příležitost.
Postup
Příprava
1
- Broskve vložte na několik minut do vroucí vody.
- Vyjměte je z horké lázně a vložte do ledové vody.
- Broskve oloupejte a nakrájejte na malé klínky.
- Předehřejte troubu na 220C.
- Broskve smíchejte s cukrem, kořením, kukuřičným škrobem a šťávou.
Pečení
2
- Pečeme v předehřáté troubě na 220C / 428F po dobu 10 minut.
- Zatímco se broskve pečou připravte si drobenku.
- Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
- Vmíchejte máslo a nakonec přidejte horkou vodu.
- Po uplynutí 10 minut broskve vyjmeme a položíme na ně připravenu drobenku.
- Vraťte do trouby na 20 minut, dokud nezezlátnou.
Ingredience
Ovoce
4 pt broskve(nebo jiné ovoce jako náhrada)
2 lžíce cukru
⅛ čajová lžička skořice
⅛ čajová lžička muškátového oříšku
½ čajová lžička citronové šťávy
1 čajová lžička kukuřičného škrobu
Drobenka
½ šálek hladké mouky
2 lžíce cukru
½ čajová lžička prášku do pečiva
¼ čajová lžička soli
45 g nesoleného másla
2 lžíce vroucí vody
Postup
Příprava
1
- Broskve vložte na několik minut do vroucí vody.
- Vyjměte je z horké lázně a vložte do ledové vody.
- Broskve oloupejte a nakrájejte na malé klínky.
- Předehřejte troubu na 220C.
- Broskve smíchejte s cukrem, kořením, kukuřičným škrobem a šťávou.
Pečení
2
- Pečeme v předehřáté troubě na 220C / 428F po dobu 10 minut.
- Zatímco se broskve pečou připravte si drobenku.
- Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
- Vmíchejte máslo a nakonec přidejte horkou vodu.
- Po uplynutí 10 minut broskve vyjmeme a položíme na ně připravenu drobenku.
- Vraťte do trouby na 20 minut, dokud nezezlátnou.