Tato příloha se ve většině evropských zemí tradičně podává o svátcích, například o Vánocích. Není jasné, jak a kdo tento recept vymyslel, můžeme ho nazvat lidovým. V současné době je tato příloha běžná i mimo sváteční období.
Příprava1 hr Vaření30 min Celkem1 hr 30 min
Ingredience
1 kg vařených brambor
100 g vařené mrkve
80 g konzervovaného hrášku
100 g nakládaných okurek
50 g solené bílé cibule
250 g majonézy
4 vejce uvařená natvrdo
80 g hořčice
1 čajová lžička worcesterské omáčky
200 ml světlé smetany 12%
Nálev
30 g cukru
50 ml octa
20 ml vody
1 čajová lžička černého pepře
1 čajová lžička soli
Postup
1
- Vše smíchejte dohromady.
2
Solný nálev lze nahradit šťávou z nakládaných okurek.
Ingredience
1 kg vařených brambor
100 g vařené mrkve
80 g konzervovaného hrášku
100 g nakládaných okurek
50 g solené bílé cibule
250 g majonézy
4 vejce uvařená natvrdo
80 g hořčice
1 čajová lžička worcesterské omáčky
200 ml světlé smetany 12%
Nálev
30 g cukru
50 ml octa
20 ml vody
1 čajová lžička černého pepře
1 čajová lžička soli
Postup
1
- Vše smíchejte dohromady.
2
Solný nálev lze nahradit šťávou z nakládaných okurek.