Boloňská omáčka známá v Itálii také jako "ragù alla bolognese", typická pro město Bologna. Obvykle se používá k přípravě tagliatelle al ragù a k přípravě lasagne alla bolognese. Příprava zahrnuje několik technik, včetně dušení, smažení a dušení.
Ingrediencie

Postup
- Nakrájejte mrkev, cibuli a celer na kostičky.
- Cibuli osmahněte, pak přidejte mrkev a celer na dvě minuty.
- Přidejte maso, špetku soli, pepř a vařte, dokud už není syrové.
- Snížíme teplotu na střední a přidáme mléko a muškátový oříšek, mícháme, dokud se neodpaří všechna tekutina.
Vařením masa v mléce se zbavíme příliš hovězí chuti. Mléko lze nahradit smetanou.
Muškátový oříšek můžeme nahradit novým kořením, abychom dosáhli komplexnější chuti.
- Poté přidáme víno a vaříme do odpaření.
Pokud používáte celá rajčata z plechovky, doporučuji je rozmixovat, abyste získali hladkou omáčku.
- Přidejte plechovku rajčat a trochu vody, aby se plechovka propláchla.
- Dobře promíchejte, po uvaření zavřete pokličku a vařte na 70 kPa po dobu 20 minut s rychlým uvolněním.
- Při podávání omáčku přelijte lžící přes těstoviny, přidejte parmazán a promíchejte.
- Doplňte další omáčkou, sýrem a přidejte čerstvý celer.
Ingredience
Postup
- Nakrájejte mrkev, cibuli a celer na kostičky.
- Cibuli osmahněte, pak přidejte mrkev a celer na dvě minuty.
- Přidejte maso, špetku soli, pepř a vařte, dokud už není syrové.
- Snížíme teplotu na střední a přidáme mléko a muškátový oříšek, mícháme, dokud se neodpaří všechna tekutina.
Vařením masa v mléce se zbavíme příliš hovězí chuti. Mléko lze nahradit smetanou.
Muškátový oříšek můžeme nahradit novým kořením, abychom dosáhli komplexnější chuti.
- Poté přidáme víno a vaříme do odpaření.
Pokud používáte celá rajčata z plechovky, doporučuji je rozmixovat, abyste získali hladkou omáčku.
- Přidejte plechovku rajčat a trochu vody, aby se plechovka propláchla.
- Dobře promíchejte, po uvaření zavřete pokličku a vařte na 70 kPa po dobu 20 minut s rychlým uvolněním.
- Při podávání omáčku přelijte lžící přes těstoviny, přidejte parmazán a promíchejte.
- Doplňte další omáčkou, sýrem a přidejte čerstvý celer.