Bibimbap je oblíbený korejský pokrm z rýže, který se podává s různě ochucenou zeleninou, kimči, masem nebo tofu a je doplněn syrovým vejcem a omáčkou bibimbap. Bibimbap si nejlépe vychutnáte tak, že všechny ingredience promícháte lžící, aby se chuť jednotlivých přísad rovnoměrně rozložila. Bibimbap byl původně známý jako "goldongban" což znamená smíchání různých předmětů s již uvařenou rýží, ve 14. století a později jako "bubimbap" na konci 19. století. Mezi lety 1800 a 1900 se bibimbap výrazně změnil, pokud jde o přísady přidávané do mísy.
Prep Time15 mins Cook Time5 mins Total Time20 mins
4 Servings YieldsCategoryOstatní
Ingredience
⅛ cup gochujang
1 tsp česnek
½ tbsp sezamového oleje
1 tbsp medu
½ tbsp cukru
¾ tbsp rýžového octa
⅛ tsp soli

Postup
1
Všechny ingredience smíchejte v míse a dobře promíchejte. Podávejte.
Ingredients
⅛ cup gochujang
1 tsp česnek
½ tbsp sezamového oleje
1 tbsp medu
½ tbsp cukru
¾ tbsp rýžového octa
⅛ tsp soli