Bibimbap je oblíbený korejský pokrm z rýže, který se podává s různě ochucenou zeleninou, kimči, masem nebo tofu a je doplněn syrovým vejcem a omáčkou bibimbap. Bibimbap si nejlépe vychutnáte tak, že všechny ingredience promícháte lžící, aby se chuť jednotlivých přísad rovnoměrně rozložila. Bibimbap byl původně známý jako "goldongban" což znamená smíchání různých předmětů s již uvařenou rýží, ve 14. století a později jako "bubimbap" na konci 19. století. Mezi lety 1800 a 1900 se bibimbap výrazně změnil, pokud jde o přísady přidávané do mísy.
Příprava15 min Vaření5 min Celkem20 min
Ingredience
⅛ šálek gochujang
1 čajová lžička česnek(mletý)
½ lžíce sezamového oleje(opražený)
1 lžíce medu
½ lžíce cukru
¾ lžíce rýžového octa
⅛ čajová lžička soli

Postup
1
Všechny ingredience smíchejte v míse a dobře promíchejte. Podávejte.
Ingredience
⅛ šálek gochujang
1 čajová lžička česnek(mletý)
½ lžíce sezamového oleje(opražený)
1 lžíce medu
½ lžíce cukru
¾ lžíce rýžového octa
⅛ čajová lžička soli
Postup
1
Všechny ingredience smíchejte v míse a dobře promíchejte. Podávejte.