Není na internetu dost receptů? Opravdu potřebujeme další kuchařku?; je možná otázka kterou si klade každý, ale pro mě má opravdu snadnou odpověď. Ne, nepotřebujeme další kuchařku a tahle není v žádném případě zvláštní. Nevysvětluji každý detail receptu a v žádném případě se nesnažím být s recepty originální.
Důvody pro vytvoření této kuchařky byly zcela osobní. Rád vařím a rád jím dobré a zdravé jídlo, ale nechci v kuchyni trávit věčnost. Sledování foodblogů a receptů od ostatních funguje, ale pro mě to není vůbec efektivní, protože mám tendenci hodně experimentovat, kombinovat a upravovat recepty, aby sloužily k mé spokojenosti a standardům jídla, které mám. To vše se v hlavě držet nedá.
Řešení tohoto problému bylo jednoduché. Místo používání starodávné technologie pera a papíru jsem vytvořil vlastní web. Zde navrhuji, upravuji a nakonec zveřejňuji recepty, které jsem udělal a stojí za to je znovu uvařit. Způsob, jakým píšu recepty, je spíše pro zkušenější kuchaře s nějakou kuchyňskou zkušeností. To je opět čistě proto, že nemám čas popisovat základy. Zároveň, dlouhé instrukce v receptech nejsou moc praktické a v průběhu vaření se v nich těžko orientuje.
Pokud jste tedy zkušenější kuchaři a hledáte recepty, které jsou osvědčené, s jednoduchým návodem a ne zdlouhavý recept, jste na správném místě. Recepty, které zde zveřejňuji, se vždy snaží respektovat jejich kulturní pozadí. Snažím se v nich držet co nejvyšší kvalitu s ohledem na čas a další omezení domácího kuchaře.
Recepty na této stránce se dále vyvíjejí se mnou a se znalostmi, které sbírám během svého vaření. Mám tendenci upravovat nebo měnit recepty, pokud najdu lepší postup nebo techniku, o kterých jsem nevěděl. Můžete si také všimnout, že nevařím jednu konkrétní kuchyni. Přes léto si venku vychutnávám pizzu a grilování. Zimní sezónu trávím v kuchyni a jedu tlakové nebo pomalé vaření nebo vaření metodou sous vide. Recepty v kuchařkách na tomto webu jsou strukturované a navržené tak, aby sem recept rychle našel podle techniky nebo ingrediencí. Zvláštní péče byla věnována sekci masa, která kategorizuje recepty podle druhu masa použitého v receptu.
V mých receptech mohou být chyby a oceňuji postřehy a návrhy každého z vás. Tak vám přeji šťastné vaření se mnou i beze mě!