pretzels recipe

Preclíky

Tento recept na preclíky je tak snadný, že celou šarádu zvládnete za hodinu. Nejdelší je snad namáčení preclíků do alkalického roztoku, což chce trochu cviku. Pokud nemáte chléb po ruce, je to skvělý recept, jak si ho rychle připravit. Hodí se ke každému druhu uzeného masa. Recept je navážen na 8 preclíků. Hej a věděli jste, že Preclíky se datují do roku 610 tj. až na začátek středověku, šílené, že?

Příprava45 minVaření30 minCelkem1 hr 15 min
AutorPeterPorce8 PorcíKategorie

Ingredience

Přidejte do mixéru
 265 g vlažné vody
 1 čajová lžička černého melasy
 10 g sůl
..přidat
 560 g hladké mouky
 12 g instantního droždí
..nakonec
 20 g sádla
Alkalický roztok
 1000 ml vody
 60 g jedlé sody
pretzels recipe

Postup

Těsto
1

  • Do mísy od mixéru nalijte vodu se solí a melasovu.
  • Přidejte mouku a droždí a dobře promíchejte.
  • Jakmile je zhruba zformováno těsto, přidejte sádlo.
  • Míchejte, dokud není těsto hladké a elastické.
  • Pak nechte těsto odpočívat 15 minut.
  • Rozdělte těsto na 8 kusů (cca 100 g na kus).
  • Vytvarujte do polena a nechte 5 minut odpočívat.

Kynutí
2

  • Nyní musíme vytvarovat preclíky.
  • Rolujte těsto tak aby dosáhli tlustého středu a tenkých stran.
  • Pokud jste zmateni jak těsto rolovat, podívejte se na přiložené video.

  • Umístěte na olejem vymazaný plech a nechte kynout cca 30 minut.

3

Preclíky lze přes noc odložit do lednice (přeskočte ale kynutí, těsto vykyne pomalu v lednici)

Namáčení preclíků
4

  • Připravte si vodu a jedlou sodu.
  • Sodu pomalu přidáme do vroucí vody.
  • Preclíky pomalu ponořte do vroucího roztoku na 10 sekund z každé strany.
  • Zbavte preclík přebytečné vody a přesuneme na plech s pečícím papírem.

Pečení preclíků
5

  • Ozdobte vločkovou solí a kmínem.
  • Dejte na plech a pečte při 218 °C 15-20 minut nebo do zlatova.

Ingredience

Přidejte do mixéru
 265 g vlažné vody
 1 čajová lžička černého melasy
 10 g sůl
..přidat
 560 g hladké mouky
 12 g instantního droždí
..nakonec
 20 g sádla
Alkalický roztok
 1000 ml vody
 60 g jedlé sody

Postup

Těsto
1

  • Do mísy od mixéru nalijte vodu se solí a melasovu.
  • Přidejte mouku a droždí a dobře promíchejte.
  • Jakmile je zhruba zformováno těsto, přidejte sádlo.
  • Míchejte, dokud není těsto hladké a elastické.
  • Pak nechte těsto odpočívat 15 minut.
  • Rozdělte těsto na 8 kusů (cca 100 g na kus).
  • Vytvarujte do polena a nechte 5 minut odpočívat.

Kynutí
2

  • Nyní musíme vytvarovat preclíky.
  • Rolujte těsto tak aby dosáhli tlustého středu a tenkých stran.
  • Pokud jste zmateni jak těsto rolovat, podívejte se na přiložené video.

  • Umístěte na olejem vymazaný plech a nechte kynout cca 30 minut.

3

Preclíky lze přes noc odložit do lednice (přeskočte ale kynutí, těsto vykyne pomalu v lednici)

Namáčení preclíků
4

  • Připravte si vodu a jedlou sodu.
  • Sodu pomalu přidáme do vroucí vody.
  • Preclíky pomalu ponořte do vroucího roztoku na 10 sekund z každé strany.
  • Zbavte preclík přebytečné vody a přesuneme na plech s pečícím papírem.

Pečení preclíků
5

  • Ozdobte vločkovou solí a kmínem.
  • Dejte na plech a pečte při 218 °C 15-20 minut nebo do zlatova.

Preclíky

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.