Tom Kha Gai

Polévka Tom Kha Gai

Na konci 19. století nebyla tom kha polévka. Byl to pokrm z kuřete nebo kachny vařený v lehkém kokosovém vývaru s velkým množstvím galangalu. Podávalo se s marmeládou z pražených chilli papriček, která sloužila jako omáčka. Protože je tento pokrm velmi oblíbený, existují i další verze polévky - vegetariánská, tofu, mořské plody a vepřová tom kha jsou jen některé z jejích variant. Tradičně se podává s rýží jako přílohou, ozdobená lístky koriandru a nakrájenými rajčaty.

Prep Time15 minsCook Time15 minsTotal Time30 mins
AuthorPeterYields2 ServingsCategory, ,

Ingredience

Přiveďte k varu
 1 cup vody
 2 tsp prášku z citronové trávy
 2 tsp prášku z galangalu
 6 kaffirové listy
 8 bird's eye papriček
...přidejte
 250 g kuřecích prsou
 1 cup žampionů
 1 ½ cups kokosového mléka
...odstavíme z ohně
 2 tbsp rybí omáčky
 2 ½ tbsp limetkové šťávy
 1 tbsp nasekaného koriandru
Tom Kha Gai

Postup

1

  • Do hrnce přidejte vodu, citronovou trávu, galangal, chilli papričky, listy kafrové limetky a přiveďte k varu.
  • Přidejte houby a kuře a vařte na mírném ohni, dokud není kuře uvařené.
  • Nyní přidejte kokosové mléko a ještě několik minut povařte.
  • Vypněte oheň a přidejte limetkovou šťávu a rybí omáčku podle chuti.
  • Před podáváním přidejte nasekaný koriandr.

Ingredients

Přiveďte k varu
 1 cup vody
 2 tsp prášku z citronové trávy
 2 tsp prášku z galangalu
 6 kaffirové listy
 8 bird's eye papriček
...přidejte
 250 g kuřecích prsou
 1 cup žampionů
 1 ½ cups kokosového mléka
...odstavíme z ohně
 2 tbsp rybí omáčky
 2 ½ tbsp limetkové šťávy
 1 tbsp nasekaného koriandru
Polévka Tom Kha Gai

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.