Jedná se o tradiční jídlo blízkovýchodní a středozemní kuchyně. Pita chléb se jí s hummusem nebo se dá naplnit falafelem a zeleninou. Odhaduje se že tenhle recept vznikl asi před 14 500 lety, během doby kamenné. Zkuste tenhle jednoduchý recept.
Prep Time1 hr Cook Time30 mins Total Time1 hr 30 mins
10 Servings YieldsCategoryPečivo
Kynutí přes noc (volitelné)
Ingredience
350 g Hladká Mouka
150 g Celozrnné Mouky
10 g Sůl
3 g Suchého Droždí
350 ml Voda

Postup
1
Všechny ingredience smícháme a necháme 1 hodinu kynout. Chleba můžete po 15 minutách jednou složit. Vytvarujte 80g kuličky, které namáčejte v mouce a vyrovnejte válečkem.
2
Pečeme v troubě na pizzu vyhřáté na 500C. Pokud pečete v troubě, tak použijte nahřátý pizza kámen a nastavte co nejvyšší teplotu. Vyjměte chléb z trouby hned co se nafoukne a má zlatovou barvu.
Ingredients
350 g Hladká Mouka
150 g Celozrnné Mouky
10 g Sůl
3 g Suchého Droždí
350 ml Voda
skúšal som a bol super