Jedná se o tradiční jídlo blízkovýchodní a středozemní kuchyně. Pita chléb se jí s hummusem nebo se dá naplnit falafelem a zeleninou. Odhaduje se že tenhle recept vznikl asi před 14 500 lety, během doby kamenné. Zkuste tenhle jednoduchý recept.
Kynutí přes noc (volitelné)
Ingredience
Postup
Všechny ingredience smícháme a necháme 1 hodinu kynout. Chleba můžete po 15 minutách jednou složit. Vytvarujte 80g kuličky, které namáčejte v mouce a vyrovnejte válečkem.
Pečeme v troubě na pizzu vyhřáté na 500C. Pokud pečete v troubě, tak použijte nahřátý pizza kámen a nastavte co nejvyšší teplotu. Vyjměte chléb z trouby hned co se nafoukne a má zlatovou barvu.
Ingredience
Postup
Všechny ingredience smícháme a necháme 1 hodinu kynout. Chleba můžete po 15 minutách jednou složit. Vytvarujte 80g kuličky, které namáčejte v mouce a vyrovnejte válečkem.
Pečeme v troubě na pizzu vyhřáté na 500C. Pokud pečete v troubě, tak použijte nahřátý pizza kámen a nastavte co nejvyšší teplotu. Vyjměte chléb z trouby hned co se nafoukne a má zlatovou barvu.
skúšal som a bol super