pita recept

Pita Chléb

Jedná se o tradiční jídlo blízkovýchodní a středozemní kuchyně. Pita chléb se jí s hummusem nebo se dá naplnit falafelem a zeleninou. Odhaduje se že tenhle recept vznikl asi před 14 500 lety, během doby kamenné. Zkuste tenhle jednoduchý recept.

Prep Time1 hrCook Time30 minsTotal Time1 hr 30 mins
AuthorPeterYields10 ServingsCategory
Kynutí přes noc (volitelné)

Ingredience 

 350 g Hladká Mouka
 150 g Celozrnné Mouky
 10 g Sůl
 3 g Suchého Droždí
 350 ml Voda
pita recept

Postup

1

Všechny ingredience smícháme a necháme 1 hodinu kynout. Chleba můžete po 15 minutách jednou složit. Vytvarujte 80g kuličky, které namáčejte v mouce a vyrovnejte válečkem.

2

Pečeme v troubě na pizzu vyhřáté na 500C. Pokud pečete v troubě, tak použijte nahřátý pizza kámen a nastavte co nejvyšší teplotu. Vyjměte chléb z trouby hned co se nafoukne a má zlatovou barvu.

Ingredients

 350 g Hladká Mouka
 150 g Celozrnné Mouky
 10 g Sůl
 3 g Suchého Droždí
 350 ml Voda
Pita Chléb

1 comment / Add your comment below

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.