Baked Beans Pečené Fazole

Pečené Fazole

Jednu z prvních zaznamenaných zmínek o pečených fazolích v anglicky mluvící Severní Americe lze nalézt v kuchařce z roku 1732 s názvem „The Compleat Housewife“ od Elizy Smithové. Recept popisoval vaření fazolí s vepřovým sádlem nebo slaným vepřovým masem a jejich oslazení melasou před pomalým pečením v hrnci nebo troubě. Tato metoda umožnila fazolím absorbovat chutě a vyvinout bohatou, sladkou a pikantní chuť.

Příprava30 minVaření1 hrCelkem1 hr 30 min
AutorPeterPorce4 PorceKategorie,

Ingredience

Restujte
 2 plátky slaniny(nakrájené na kostičky)
 1 malá cibule(nakrájené na kostičky)
 2 stroužky česneku(mleté)
...koření
 55 g cukru
 ½ lžíce celozrnné hořčice
 ½ čajová lžička soli
...aromata
 200 ml rajčatové omáčky
 62 ml černé kávy
 ½ lžíce melasy(nebo
 ½ čajová lžička tabasca(nebo bbq omáčka)
...přidejte
 225 g bílých fazolí(opláchnuto)
 500 ml vody
Zredukujte
 1 lžíce bíleho vinného octa
Baked Beans Pečené Fazole

Pečené fazole si v koloniální Americe získaly oblibu díky své cenové dostupnosti, dlouhé trvanlivosti a výživným vlastnostem. Fazole byly snadno dostupné, levné a mohly být skladovány po delší dobu. Staly se základem stravy prvních amerických kolonistů, zejména v Nové Anglii.

V 19. století rostla obliba pečených fazolí, protože byly zavedeny komerční metody konzervování. Konzervované pečené fazole se staly pohodlnou a široce dostupnou možností, díky čemuž jsou ještě dostupnější pro lidi po celých Spojených státech a dalších částech světa.

Postup

Restujte
1

  • Slaninu orestujte dokuď nepustí tuk.
  • Přidejte cibuli a orestujte na slanině, dokud nebude průhledná.
  • Nakonec přidejte česnek a restujte dokud se neuvolní aroma.

...přidejte
2

  • Nyní přidejte všechno koření a prohřejte.
  • Následně přidejte všechny aromatické látky.
  • Nakonec přidejte propláchnuté fazole a vodu.

3

Pokud vaříte z fazolí, které se dříve používaly jako zátěž těsta pro pečení, přidejte 20 minut.

Vaření
4

Metoda tlakového vaření
Vařte pod tlakem na 80 kpa po dobu 45 minut s přirozeným uvolňováním tlaku.

5

Metoda pomalého vaření
Pomalu vařte na HIGH po dobu 8-10 hodin nebo na LOW po dobu 10-12 hodin.

Zredukujte
6

  • Po uvolnění tlaku přidejte ocet a redukujte do krémové konzistence.
  • Podávejte přes toasty nebo s chlebem.

Ingredience

Restujte
 2 plátky slaniny(nakrájené na kostičky)
 1 malá cibule(nakrájené na kostičky)
 2 stroužky česneku(mleté)
...koření
 55 g cukru
 ½ lžíce celozrnné hořčice
 ½ čajová lžička soli
...aromata
 200 ml rajčatové omáčky
 62 ml černé kávy
 ½ lžíce melasy(nebo
 ½ čajová lžička tabasca(nebo bbq omáčka)
...přidejte
 225 g bílých fazolí(opláchnuto)
 500 ml vody
Zredukujte
 1 lžíce bíleho vinného octa

Postup

Restujte
1

  • Slaninu orestujte dokuď nepustí tuk.
  • Přidejte cibuli a orestujte na slanině, dokud nebude průhledná.
  • Nakonec přidejte česnek a restujte dokud se neuvolní aroma.

...přidejte
2

  • Nyní přidejte všechno koření a prohřejte.
  • Následně přidejte všechny aromatické látky.
  • Nakonec přidejte propláchnuté fazole a vodu.

3

Pokud vaříte z fazolí, které se dříve používaly jako zátěž těsta pro pečení, přidejte 20 minut.

Vaření
4

Metoda tlakového vaření
Vařte pod tlakem na 80 kpa po dobu 45 minut s přirozeným uvolňováním tlaku.

5

Metoda pomalého vaření
Pomalu vařte na HIGH po dobu 8-10 hodin nebo na LOW po dobu 10-12 hodin.

Zredukujte
6

  • Po uvolnění tlaku přidejte ocet a redukujte do krémové konzistence.
  • Podávejte přes toasty nebo s chlebem.

Pečené Fazole

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.