Green Peppercorn Sauce Omáčka ze Zeleného Pepře

Omáčka ze Zeleného Pepře

Historie omáčky ze zeleného pepře sahá až do francouzské kuchyně, konkrétně do klasické omáčky známé jako „sauce au poivre“. Zatímco přesný původ omáčky není dobře zdokumentován, předpokládá se, že se objevila na konci 19. století nebo na začátku 20. století ve Francii. Použití zrnek zeleného pepře v omáčce poskytlo tradičnímu receptu jedinečný obrat a nabídlo čerstvější a živější chuť. Zrnka čerstvého zeleného pepře se před použitím často nakládají do nálevu, aby se zlepšila jejich chuť a zjemnila se textura. Omáčka se obvykle připravuje orestováním šalotky nebo cibule na másle, poté přidáním smetany, vývaru a zeleného pepře. Směs se dusí, dokud se chutě nespojí, výsledkem je sametová omáčka s lahodným pepřovým nádechem.

Prep Time5 minsCook Time15 minsTotal Time20 mins
AuthorPeterYields4 ServingsCategory

Ingredience

Restujte
 1 tsp olivového oleje
 1 tbsp másla
 1 tbsp mleté šalotky
 2 tbsp celého zeleného pepře
Podlijte
 2 tbsp brandy, nejlépe koňak
 2 tsp hladké mouky
Zredukujte
 1 cup hovězího vývaru
 ½ cup smetany ke šlehání
 1 tbsp másla
 1 pinch soli podle chuti
Green Peppercorn Sauce Omáčka ze Zeleného Pepře

Postup

Restujte
1

  • Zahřejte olivový olej na střední pánvi na středním ohni.
  • Na polovině másla orestujte šalotku a zelený pepř.

Podlijte
2

  • Přidejte brandy a vařte, dokud se alkohol nevypálí, asi 1 minutu.
  • Přidejte mouku a za stálého míchání vařte, dokud se nevstřebá.

Zredukujte
3

  • Přidejte hovězí vývar a zvyšte plamen na středně vysoký.
  • Vařte za stálého míchání, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu, 3 až 5 minut.
  • Přidejte smetanu a snižte teplotu na středně nízkou.
  • Vařte, dokud omáčka nezhoustne, asi 5 minut.
  • Vmíchejte zbývající máslo, aby se omáčka vyhladila.
  • Dochutíme solí. Podáváme ke steaku, vepřovému nebo kuřecímu masu.

Ingredients

Restujte
 1 tsp olivového oleje
 1 tbsp másla
 1 tbsp mleté šalotky
 2 tbsp celého zeleného pepře
Podlijte
 2 tbsp brandy, nejlépe koňak
 2 tsp hladké mouky
Zredukujte
 1 cup hovězího vývaru
 ½ cup smetany ke šlehání
 1 tbsp másla
 1 pinch soli podle chuti
Omáčka ze Zeleného Pepře

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.