Carrot Cake Mrkvový Koláč

Mrkvový Koláč

Nejstarší zaznamenané použití mrkve ve sladkých pokrmech lze vysledovat až do středověku v Evropě. Během tohoto období byla sladidla jako cukr a med často drahá a těžko dostupná. Mrkev, která obsahuje přírodní cukry, se používala jako náhražka do dezertů. Moderní mrkvový dort, jak jej známe, se začal formovat ve Velké Británii. Předpokládá se, že mrkvový dort byl v Británii popularizován během druhé světové války kvůli přídělovému systému. Opět, kvůli omezené dostupnosti sladkých surovin, mrkev posloužila jako životaschopná alternativa.

Prep Time20 minsCook Time40 minsTotal Time1 hr
AuthorPeterYields15 ServingsCategory

Ingredience

Těsto
...vyšlehejte
 4 vejce
 1 tsp vanilkového extraktu
 300 g krystalového cukru
 100 g třtinového cukru
 330 ml rostlinného oleje
...přidejte
 350 g hladké mouky
 1 tsp prášku do pečiva
 1 ¼ tsp prášku na pečení
 1 ¼ tsp mleté skořice
 ½ tsp strouhaného muškátového oříšku
  tsp mletého hřebíčeku
 ½ tsp soli
...přidejte zbytek
 450 g strouhané mrkve
 100 g nasekané ořechy
 65 g rozinky
Carrot Cake Mrkvový Koláč

Mrkvový dort byl představen v USA pravděpodobně někdy na počátku 20. století. Jeho popularita však stoupala v 60. a 70. letech 20. století. Dort se stal tradičním dezertem a byl často uváděn v restauracích, pekárnách a domácích receptech. Bylo to v této době, kdy se bíla poleva ze smetanového sýra stala standardní polevou pro mrkvový dort v USA, což přidalo na jeho přitažlivosti.

Postup

Šlehání
1

  • Připravte si stojanový mixér vybavený lopatkou.
  • Vyšlehejte cukr a vejce na středně vysokou rychlost.
  • Snižte rychlost na střední; při běžícím mixéru přidávejte olej pomalým stálým proudem.
  • Zvyšte rychlost na vysokou a míchejte, dokud směs nezíská světlou barvu a dobře emulguje.

Míchání
2

  • Nyní přidejte všechny suché ingredience.
  • Nakonec vmícháme mrkev, ořechy a rozinky.
  • Mixujte při nízké rychlosti, aby se zapracovalo.

Pečení
3

  • Nalijte na plech o rozměrech 33 x 23 cm.
  • Pečeme na 175°C po dobu 40 minut.
  • V polovině pečení pánev otočte.
  • Propečenost zkontrolujte vložením párátka do středu.
  • Nechte koláč úplně vychladnout v plechu na mřížce, asi 2 hodiny.

Ingredients

Těsto
...vyšlehejte
 4 vejce
 1 tsp vanilkového extraktu
 300 g krystalového cukru
 100 g třtinového cukru
 330 ml rostlinného oleje
...přidejte
 350 g hladké mouky
 1 tsp prášku do pečiva
 1 ¼ tsp prášku na pečení
 1 ¼ tsp mleté skořice
 ½ tsp strouhaného muškátového oříšku
  tsp mletého hřebíčeku
 ½ tsp soli
...přidejte zbytek
 450 g strouhané mrkve
 100 g nasekané ořechy
 65 g rozinky
Mrkvový Koláč

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.