Cuban Black Beans Kubánske Černé Fazole

Kubánske Černé Fazole

Někteří se domnívají, že sušené černé fazole přivezli na Kubu Španělé, kteří zavedli pokrm "Moros con Cristianos" (černé fazole s rýží). Zobrazení španělské okupace Maury. Černé fazole představují "Moros" (Maury) a bílá rýže křesťany, v tomto případě Španěly bojující proti okupaci. Recept byl tak oblíbený, že se stal základem kubánské kuchyně.

Příprava15 minVaření1 hr 20 minCelkem1 hr 35 min
AutorPeterPorce2 PorceKategorie, , ,

Ingredience

Restujte
 125 g klobásy chorizo (nakrájené na kolečka)
 1 malá cibule(nakrájená na kostičky)
 3 stroužky česneku(nakrájen na kostičky)
...koření
 ½ lžíce lžíce římského kmínu v prášku(v prášku)
 ½ lžíce oregana
 1 bobkový list
  čajová lžička pepřových vloček
  čajová lžička soli
...přidejte
 1 šálek černých fazolí(alespoň 5min rychle namočené v horké vodě)
 3 šálků kuřecího vývaru
Dokončení
 ½ lžíce oregana
Cuban Black Beans Kubánske Černé Fazole

Postup

Příprava
1

  • Chorizo dobře opečte, aby získalo co nejvíce chuti.
  • Poté ho vyjměte z hrnce a dejte stranou.
  • Do tuku, který zůstal v hrnci, přidejte cibuli, kmín a sůl.
  • Vařte na středním plameni, dokud zelenina nezměkne, asi 5 minut.
  • Vmíchejte česnek, polovinu oregana a pepřové vločky a vařte, dokud se nerozvoní, asi 30 sekund.
  • Vmíchejte fazole. Vmíchejte vývar a bobkové listy.


Pokud chorizo neseženete, nahraďte ho jinou klobásou nebo slaninou či uzeným masem.

Vaření pod tlakem
2

  • Vařte pod tlakem 50 minut, pak alespoň 20 minut přirozeně uvolňujte tlak.
  • Po uvaření vyhoďte bobkový list. Vmíchejte zbývající oregano.
  • Redukujte 10 až 15 minut, dokud tekutina nezíská konzistenci omáčky.
  • Potom dochuťte solí a pepřem a podávejte na rýži nebo s chlebem.

Ingredience

Restujte
 125 g klobásy chorizo (nakrájené na kolečka)
 1 malá cibule(nakrájená na kostičky)
 3 stroužky česneku(nakrájen na kostičky)
...koření
 ½ lžíce lžíce římského kmínu v prášku(v prášku)
 ½ lžíce oregana
 1 bobkový list
  čajová lžička pepřových vloček
  čajová lžička soli
...přidejte
 1 šálek černých fazolí(alespoň 5min rychle namočené v horké vodě)
 3 šálků kuřecího vývaru
Dokončení
 ½ lžíce oregana

Postup

Příprava
1

  • Chorizo dobře opečte, aby získalo co nejvíce chuti.
  • Poté ho vyjměte z hrnce a dejte stranou.
  • Do tuku, který zůstal v hrnci, přidejte cibuli, kmín a sůl.
  • Vařte na středním plameni, dokud zelenina nezměkne, asi 5 minut.
  • Vmíchejte česnek, polovinu oregana a pepřové vločky a vařte, dokud se nerozvoní, asi 30 sekund.
  • Vmíchejte fazole. Vmíchejte vývar a bobkové listy.


Pokud chorizo neseženete, nahraďte ho jinou klobásou nebo slaninou či uzeným masem.

Vaření pod tlakem
2

  • Vařte pod tlakem 50 minut, pak alespoň 20 minut přirozeně uvolňujte tlak.
  • Po uvaření vyhoďte bobkový list. Vmíchejte zbývající oregano.
  • Redukujte 10 až 15 minut, dokud tekutina nezíská konzistenci omáčky.
  • Potom dochuťte solí a pepřem a podávejte na rýži nebo s chlebem.

Kubánske Černé Fazole

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.