Recept, díky kterému si doma můžete připravit kachní prsa jako z michelinské restaurace. Pokud vlastníte sous vide a nikdy jste nedělali kachní prsíčka, pak jste o hodně přišli.
Prep Time20 mins Cook Time2 hrs Total Time2 hrs 20 mins
4 Servings YieldsCategoryDrůbež, Maso
Hej! To maso je nedopečeno! Kachní maso, je červené maso. To je na míle vzdálené kuřecímu nebo krůtímu masu, vyžaduje dosažení teploty 63C uvnitř, aby bylo bezpečné ke konzumaci, stejně jako hovězí maso.
Vaříme minimálně 2 hodiny, ale jak víme, vaření 3-4 hodiny je také v pořádku, protože prakticky neexistuje způsob, jak maso převařit, když už, tak ho to jen udělá křehčím. Kachní prsa se krájí na tenké plátky a podávají se s plackou.
Ingredience
500 g kachních prsou
Marináda
1 tbsp omáčky hoisin
1 tsp koření Five Spice
½ tsp česnekového prášku
½ tsp zázvorového prášku
¼ tsp mletého pepře
1 tsp soli
3 g badyánu
1 bobkový list

Postup
Příprava
1
- Všechny ingredience na marinádu smíchejte na kaši.
- Očistěte kachní prsa, zbavte je přebytečného tuku a osušte je.
- Marinádu rozetřete na spodní (masitou) stranu kachních prsou.
- Opatrně je přendejte do vakuového sáčku a uzavřete.
Marinování
2
- Marinujte v chladničce přes noc nebo 24 hodin.
Vaření
3
- Vyjměte z lednice a vařte v lázni sous vide při teplotě 130 F po dobu 2 až 3 hodin.
- Jakmile jsou prsa uvařená, vyjměte je ze sáčku a osušte je zejména na straně s kůží.
- Očistěte kůži od případného peří. Do kůže udělejte husté plátky, aby se mohla dobře vyškvařit.
- Opékejte na rozpálené pánvi, dokud není kůže křupavá.
- Prsa nakrájejte na tenké plátky a ihned podávejte s moučnými plackami, julienne mrkví a okurkou.
Ingredients
500 g kachních prsou
Marináda
1 tbsp omáčky hoisin
1 tsp koření Five Spice
½ tsp česnekového prášku
½ tsp zázvorového prášku
¼ tsp mletého pepře
1 tsp soli
3 g badyánu
1 bobkový list