Irská káva vznikla v hospodě Dolphin v Dublinu v roce 1940. Nápoj se nakonec rozšířil i do přístavu Foynes a/nebo Sheridan měl tento nápoj již dříve, a to ho vedlo k tomu, že ho podával cestujícím na letišti. Někteří také uvádí jeho americký původ v New Yorku, nikoli v San Francisku. První případ irské kávy ve Spojených státech uvádí newyorská kritička jídla Clementine Paddlefordová v roce 1948, když hovořila o Dni svatého Patrika. Hovoří o irské kávě a receptu, který je podobný tomu dnešnímu. Ta sice vznikla dříve než Irish Coffee v San Francisku, ale právě v San Francisku se tento druh nápoje skutečně uchytil, takže newyorský původ je často opomíjen.
Ingredience
Postup
Existuje mnoho způsobů, jak vyrobit šlehačku. Můžete použít mixér nebo nalít smetanu a sirup do láhve a dovnitř vložit pružinku ze strainera. Uzavřete a dobře protřepejte, abyste vytvořili pěknou bohatou krémovou pěnu. Ne příliš pěnivou, ale dostatečně slušnou, aby se udržela na vrchu nápoje.
- Do hrnku nalijte polovinu kávy.
- Přidejte cukr a whisky a dobře promíchejte lžičkou.
- Přilijte zbývající kávu.
- Navrch přidejte šlehačku.
Ingredience
Postup
Existuje mnoho způsobů, jak vyrobit šlehačku. Můžete použít mixér nebo nalít smetanu a sirup do láhve a dovnitř vložit pružinku ze strainera. Uzavřete a dobře protřepejte, abyste vytvořili pěknou bohatou krémovou pěnu. Ne příliš pěnivou, ale dostatečně slušnou, aby se udržela na vrchu nápoje.
- Do hrnku nalijte polovinu kávy.
- Přidejte cukr a whisky a dobře promíchejte lžičkou.
- Přilijte zbývající kávu.
- Navrch přidejte šlehačku.