Jeera Aloo Sabzi

Indické Brambory

Jeera Aloo Sabzi, v překladu Brambory s Římským Kmínem, je jedním z nejjednodušších receptů. Hojně kořeněné brambory pečené spolu s kmínem a kurkumou tradičně ochucené zelenými chilli papričkami, nebo červenými chilli papričkami.

Prep Time30 minsCook Time20 minsTotal Time50 mins
AuthorPeterYields2 ServingsCategory

Ingredience

 6 brambor
Tuk
 2 tbsp olivového oleje
 1 tbsp másla
Koření
 1 tbsp kmínu
 1 tbsp suchých listů koriandru
 1 tsp kurkumy v prášku
 1 tsp garam masala
 1 tsp chilli
 1 tsp soli
 ¼ tsp asafetidy
Zelenina
 1 cup růžičkové kapusty nebo hrášku, zelené chilli...
Jeera Aloo Sabzi

Postup

1

  • Všechny přísady koření smíchejte dohromady.
  • Na nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a olej, přidejte brambory.
  • Přidejte směs koření k bramborám a vařte 10-15 minut doměkka.
  • Podávejte se zakysanou smetanou nebo jogurtem.
  • Ozdobte petrželkou, koriandrem nebo jarní cibulkou.

Ingredients

 6 brambor
Tuk
 2 tbsp olivového oleje
 1 tbsp másla
Koření
 1 tbsp kmínu
 1 tbsp suchých listů koriandru
 1 tsp kurkumy v prášku
 1 tsp garam masala
 1 tsp chilli
 1 tsp soli
 ¼ tsp asafetidy
Zelenina
 1 cup růžičkové kapusty nebo hrášku, zelené chilli...
Indické Brambory

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.