Jeera Aloo Sabzi, v překladu Brambory s Římským Kmínem, je jedním z nejjednodušších receptů. Hojně kořeněné brambory pečené spolu s kmínem a kurkumou tradičně ochucené zelenými chilli papričkami, nebo červenými chilli papričkami.
Prep Time30 mins Cook Time20 mins Total Time50 mins
2 Servings YieldsCategoryBezMasa
Ingredience
6 brambor
Tuk
2 tbsp olivového oleje
1 tbsp másla
Koření
1 tbsp kmínu
1 tbsp suchých listů koriandru
1 tsp kurkumy v prášku
1 tsp garam masala
1 tsp chilli
1 tsp soli
¼ tsp asafetidy
Zelenina
1 cup růžičkové kapusty nebo hrášku, zelené chilli...

Postup
1
- Všechny přísady koření smíchejte dohromady.
- Na nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a olej, přidejte brambory.
- Přidejte směs koření k bramborám a vařte 10-15 minut doměkka.
- Podávejte se zakysanou smetanou nebo jogurtem.
- Ozdobte petrželkou, koriandrem nebo jarní cibulkou.
Ingredients
6 brambor
Tuk
2 tbsp olivového oleje
1 tbsp másla
Koření
1 tbsp kmínu
1 tbsp suchých listů koriandru
1 tsp kurkumy v prášku
1 tsp garam masala
1 tsp chilli
1 tsp soli
¼ tsp asafetidy
Zelenina
1 cup růžičkové kapusty nebo hrášku, zelené chilli...