Jeera Aloo Sabzi, v překladu Brambory s Římským Kmínem, je jedním z nejjednodušších receptů. Hojně kořeněné brambory pečené spolu s kmínem a kurkumou tradičně ochucené zelenými chilli papričkami, nebo červenými chilli papričkami.
Příprava30 min Vaření20 min Celkem50 min
Ingredience
6 brambor(očištěné a nakrájené na čtverečky)
Tuk
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
Koření
1 lžíce kmínu
1 lžíce suchých listů koriandru
1 čajová lžička kurkumy v prášku(lze nahradit kari kořením v prášku)
1 čajová lžička garam masala(lze nahradit kari kořením v prášku)
1 čajová lžička chilli(nebo čerstvé chili)
1 čajová lžička soli
¼ čajová lžička asafetidy(čertovo lejno)
Zelenina
1 šálek růžičkové kapusty nebo hrášku, zelené chilli...
Postup
1
- Všechny přísady koření smíchejte dohromady.
- Na nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a olej, přidejte brambory.
- Přidejte směs koření k bramborám a vařte 10-15 minut doměkka.
- Podávejte se zakysanou smetanou nebo jogurtem.
- Ozdobte petrželkou, koriandrem nebo jarní cibulkou.
Ingredience
6 brambor(očištěné a nakrájené na čtverečky)
Tuk
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
Koření
1 lžíce kmínu
1 lžíce suchých listů koriandru
1 čajová lžička kurkumy v prášku(lze nahradit kari kořením v prášku)
1 čajová lžička garam masala(lze nahradit kari kořením v prášku)
1 čajová lžička chilli(nebo čerstvé chili)
1 čajová lžička soli
¼ čajová lžička asafetidy(čertovo lejno)
Zelenina
1 šálek růžičkové kapusty nebo hrášku, zelené chilli...
Postup
1
- Všechny přísady koření smíchejte dohromady.
- Na nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a olej, přidejte brambory.
- Přidejte směs koření k bramborám a vařte 10-15 minut doměkka.
- Podávejte se zakysanou smetanou nebo jogurtem.
- Ozdobte petrželkou, koriandrem nebo jarní cibulkou.