Předpokládá se, že Bun Cha vznikla na počátku 20. století a od té doby se stala ikonickým a oblíbeným pokrmem ve vietnamské kuchyni. Přesný příběh o původu bun cha není dobře zdokumentován, ale předpokládá se, že se vyvinula jako pouliční jídlo v Hanoji. Hanoj je známá svou živou kulturou pouličního jídla a bun cha si rychle získala oblibu mezi místními obyvateli i návštěvníky.
Prep Time30 mins Cook Time30 mins Total Time1 hr
2 Servings YieldsCategoryGrilování, Maso, Vepřové
Maso musí být marinováno alespoň 30 minut.
Ingredience
Marináda
600 g vepřového bůčku
100 ml vody
1 tsp citronové trávy
5 g five Spice
1 velká cibule
5 česnek
1 tbsp ústřicové omáčky
1 tbsp rybí omáčky
4 tbsp hnědého cukru
1 tsp sezamového oleje
½ tsp soli
Nuoc Cham Omáčka
1 tbsp rybí omáčky
1 tbsp rýžového octa
1 tbsp limetkové šťávy
2 tbsp horké vody
1 mletý česnek
1 ½ tbsp cukru
chilli vločky

Bun cha se tradičně jí tak, že se v misce skombinují nudle, grilované vepřové maso a čerstvé bylinky a poté se namáčejí do omáčky nuoc cham. Pokrm je známý pro svou vyváženost chutí a textur, s uzeným a pikantním vepřovým masem doplněným svěžestí bylinek a pikantní omáčkou.
Postup
1
- Marinujte alespoň 30 minut před vařením.
- Vařte ideálně na uhlí, abyste dosáhli nejlepší chuti.
- Podávejte s omáčkou.
Ingredients
Marináda
600 g vepřového bůčku
100 ml vody
1 tsp citronové trávy
5 g five Spice
1 velká cibule
5 česnek
1 tbsp ústřicové omáčky
1 tbsp rybí omáčky
4 tbsp hnědého cukru
1 tsp sezamového oleje
½ tsp soli
Nuoc Cham Omáčka
1 tbsp rybí omáčky
1 tbsp rýžového octa
1 tbsp limetkové šťávy
2 tbsp horké vody
1 mletý česnek
1 ½ tbsp cukru
chilli vločky