Předpokládá se, že Bun Cha vznikla na počátku 20. století a od té doby se stala ikonickým a oblíbeným pokrmem ve vietnamské kuchyni. Přesný příběh o původu bun cha není dobře zdokumentován, ale předpokládá se, že se vyvinula jako pouliční jídlo v Hanoji. Hanoj je známá svou živou kulturou pouličního jídla a bun cha si rychle získala oblibu mezi místními obyvateli i návštěvníky.
Příprava30 min Vaření30 min Celkem1 hr
Maso musí být marinováno alespoň 30 minut.
Ingredience
Marináda
600 g vepřového bůčku
100 ml vody
1 čajová lžička citronové trávy
5 g five Spice(vietnamská verze)
1 velká cibule
5 česnek(rozpučen)
1 lžíce ústřicové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
4 lžíce hnědého cukru
1 čajová lžička sezamového oleje
½ čajová lžička soli
Nuoc Cham Omáčka
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce rýžového octa
1 lžíce limetkové šťávy
2 lžíce horké vody
1 mletý česnek
1 ½ lžíce cukru
chilli vločky(volitelný)
Bun cha se tradičně jí tak, že se v misce skombinují nudle, grilované vepřové maso a čerstvé bylinky a poté se namáčejí do omáčky nuoc cham. Pokrm je známý pro svou vyváženost chutí a textur, s uzeným a pikantním vepřovým masem doplněným svěžestí bylinek a pikantní omáčkou.
Postup
1
- Marinujte alespoň 30 minut před vařením.
- Vařte ideálně na uhlí, abyste dosáhli nejlepší chuti.
- Podávejte s omáčkou.
Ingredience
Marináda
600 g vepřového bůčku
100 ml vody
1 čajová lžička citronové trávy
5 g five Spice(vietnamská verze)
1 velká cibule
5 česnek(rozpučen)
1 lžíce ústřicové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
4 lžíce hnědého cukru
1 čajová lžička sezamového oleje
½ čajová lžička soli
Nuoc Cham Omáčka
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce rýžového octa
1 lžíce limetkové šťávy
2 lžíce horké vody
1 mletý česnek
1 ½ lžíce cukru
chilli vločky(volitelný)
Postup
1
- Marinujte alespoň 30 minut před vařením.
- Vařte ideálně na uhlí, abyste dosáhli nejlepší chuti.
- Podávejte s omáčkou.