donuty recept doughnuts recipe

Kynuté Donuty

Donuty v obchodech vždy vypadají působivěji, než ve skutečnosti chutnají, chuť se vždy zdá být nedostatečná. Tenhle recept na kynuté donuty je zaměřen na lehce slazenou koblihu, která je křehká uvnitř a lehce křupavá na vnější straně. Těsto pro tenhle recept doporučuji vykynout přes noc v lednici, protože těsto vychladne, je mnohem snazší s ním pracovat, také noční kvašení zajistí, že donuty budou chutnat mnohem lépe. 

Příprava1 hr 30 minVaření30 minCelkem2 hrs
AutorPeterPorce6 PorcíKategorie
Kynutí přes noc (volitelné)

Ingredience 

Smíchejte v mixéru
 220 g hladké mouky
 3 lžíce cukr
 1 čajová lžička instantního droždí(polovina, pokud se kyne přes noc)
 ¼ čajová lžička soli
...pak přidat (mixovat 3-4 minuty)
 80 ml mléka(plnotučné)
 1 Velké vejce
...pomalu přidávejte
 85 g másla(studeného, ​​nakrájeného na kostky)
Na smažení
 Rostlinný olej(nebo tuk)
Pro malinovou polevu
 150 g moučkového cukru
 1 lžíce Malinový džus nebo čerstvé malinové pyré(můžete nahradit i smetanou nebo jiné ovoce)
donuty recept doughnuts recipe

Postup

Těsto
1

V mixéru prošlehejte mouku, cukr, droždí a sůl. Nasaďte tyčový mixér s hnětacím hákem, přidejte mléko a vejce a mixujte při nízké rychlosti 3 až 4 minuty, nebo dokud se nevytvoří koule těsta.

2

Kousek po kousku přidávejte máslo a po každém přidání počkejte asi 15 sekund. Pokračujte v míchání asi 3 minuty, dokud těsto nevytvoří měkkou kouli.

Kynutí
3

Nyní můžete těsto vykynout přes noc v lednici, což se velmi doporučuje, protože těsto vychladne, je mnohem snazší s ním pracovat, také noční kvašení zajistí, že koblihy budou chutnat lépe. Jednoduše vložte těsto do vzduchotěsné nádoby a uložte do lednice po dobu nejméně 8 hodin.

4

Postupujte podle této části, pouze pokud se rozhodnete nekynout přes noc, vložte těsto do lehce naolejované střední mísy a přikryjte plastovým obalem. Nechte těsto kynout při pokojové teplotě, dokud téměř nezdvojnásobí svůj objem, 2 až 2½ hodiny.

5

Těsto vyklopte na pomoučněnou desku a pomocí válečku vyválejte na tloušťku ½ palce. Těsto nakrájejte pomocí vykrajovátka na koblihy. Na plech s papírem na pečení položte koblihy. Volně přikryjte plastovým obalem a nechte kynout při pokojové teplotě do mírného nafouknutí, 30 až 45 minut.

6

Mezitím zahřejte olej na 175 stupňů celsia. Smažte koblihy a otočte koblihy, jak vystupují na povrch. Smažte do zlatova, poté vyjměte a nechte okapat na kuchyňské utěrce na mřížce.

Glazura
7

Nechte koblihy vychladnout, dokud nevychladnou natolik, aby se s nimi dalo manipulovat, asi 10 minut.

8

Přidejte moučkový cukr a pomalu přidávejte tekutinu do mísy a šlehejte, aby se spojila. Podle potřeby přidejte barvivo nebo maliny, abyste získali hustou polevu.

Pak už jen namočte donuty do polevy a nechte vytvrdnout.

Ingredience

Smíchejte v mixéru
 220 g hladké mouky
 3 lžíce cukr
 1 čajová lžička instantního droždí(polovina, pokud se kyne přes noc)
 ¼ čajová lžička soli
...pak přidat (mixovat 3-4 minuty)
 80 ml mléka(plnotučné)
 1 Velké vejce
...pomalu přidávejte
 85 g másla(studeného, ​​nakrájeného na kostky)
Na smažení
 Rostlinný olej(nebo tuk)
Pro malinovou polevu
 150 g moučkového cukru
 1 lžíce Malinový džus nebo čerstvé malinové pyré(můžete nahradit i smetanou nebo jiné ovoce)

Postup

Těsto
1

V mixéru prošlehejte mouku, cukr, droždí a sůl. Nasaďte tyčový mixér s hnětacím hákem, přidejte mléko a vejce a mixujte při nízké rychlosti 3 až 4 minuty, nebo dokud se nevytvoří koule těsta.

2

Kousek po kousku přidávejte máslo a po každém přidání počkejte asi 15 sekund. Pokračujte v míchání asi 3 minuty, dokud těsto nevytvoří měkkou kouli.

Kynutí
3

Nyní můžete těsto vykynout přes noc v lednici, což se velmi doporučuje, protože těsto vychladne, je mnohem snazší s ním pracovat, také noční kvašení zajistí, že koblihy budou chutnat lépe. Jednoduše vložte těsto do vzduchotěsné nádoby a uložte do lednice po dobu nejméně 8 hodin.

4

Postupujte podle této části, pouze pokud se rozhodnete nekynout přes noc, vložte těsto do lehce naolejované střední mísy a přikryjte plastovým obalem. Nechte těsto kynout při pokojové teplotě, dokud téměř nezdvojnásobí svůj objem, 2 až 2½ hodiny.

5

Těsto vyklopte na pomoučněnou desku a pomocí válečku vyválejte na tloušťku ½ palce. Těsto nakrájejte pomocí vykrajovátka na koblihy. Na plech s papírem na pečení položte koblihy. Volně přikryjte plastovým obalem a nechte kynout při pokojové teplotě do mírného nafouknutí, 30 až 45 minut.

6

Mezitím zahřejte olej na 175 stupňů celsia. Smažte koblihy a otočte koblihy, jak vystupují na povrch. Smažte do zlatova, poté vyjměte a nechte okapat na kuchyňské utěrce na mřížce.

Glazura
7

Nechte koblihy vychladnout, dokud nevychladnou natolik, aby se s nimi dalo manipulovat, asi 10 minut.

8

Přidejte moučkový cukr a pomalu přidávejte tekutinu do mísy a šlehejte, aby se spojila. Podle potřeby přidejte barvivo nebo maliny, abyste získali hustou polevu.

Pak už jen namočte donuty do polevy a nechte vytvrdnout.

Kynuté Donuty

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

This website would like to use cookies to improve your experience.