Za vznik salátu je obecně považován restauratér Caesar Cardini, italský přistěhovalec, který provozoval restaurace v Mexiku a ve Spojených státech. Jeho dcera Rosa vyprávěla, že salát vynalezl její otec ve své restauraci v mexické Tijuaně v době prohibice, když se v kuchyni na 4. července 1924 vyčerpaly zásoby. Několik Cardiniho zaměstnanců uvedlo, že pokrm vymysleli oni.
Ingredience
Postup
- Vytvořte pastu z česneku a ančoviček.
- Smíchejte všechny ingredience na dresink a vmíchejte pastu.
- Kuřecí maso uvařte až dokud vnitřní teplota dosahuje 74C, poté ho nakrájejte.
- Připravte si misky se saláty, krutony a kuřecím masem, přidejte dresink a dobře promíchejte.
Zajímavosti
Julia Child uvedla, že salát Caesar jedla v restauraci Cardini's, když byla dítě ve 20. letech 20. století. Dnes taky najdeme plakát uvnitř hotelu Caesar s nápisem "Domov legendárního salátu Caesar".
V roce 1946 napsala publicistka Dorothy Kilgallenová o Caesarovi s ančovičkami, který se lišil od Cardiniho verze. Několik zdrojů dosvědčuje, že původní recept používal pouze worcestrovou omáčku bez ančoviček, které Cardini považoval za příliš výrazné v chuti. Ačkoli původní recept ančovičky neobsahuje, moderní recepty obvykle obsahují ančovičky jako klíčovou složku, která je často v lahvových verzích emulgována. Lahvové dresinky Caesar dnes vyrábí a prodává mnoho společností.
Ingredience
Postup
- Vytvořte pastu z česneku a ančoviček.
- Smíchejte všechny ingredience na dresink a vmíchejte pastu.
- Kuřecí maso uvařte až dokud vnitřní teplota dosahuje 74C, poté ho nakrájejte.
- Připravte si misky se saláty, krutony a kuřecím masem, přidejte dresink a dobře promíchejte.